Vertrekken naast Gakpo ook Madueke en Sangaré naar Engeland?

9 april 2022, 09:24

Waar Ajax serieus rekening moet houden met een leegloop, dreigt ook PSV een aantal sterkhouders te verliezen. Dat Cody Gakpo komende zomer een stap gaat maken, staat vast. Maar de aanvaller is niet de enige PSV'er die er goed op staat in het buitenland. Dat geldt ook voor Noni Madueke en Ibrahim Sangaré, die op de radar van Aston Villa zouden staan.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad althans. Volgens het dagblad zat Aston Villa-manager Steven Gerrard afgelopen donderdag op de tribune tijdens de ontmoeting tussen Leicester City en PSV in de kwartfinale van de Conference League om Madueke en Sangaré te bekijken. De ploeg uit Birmingham zou overigens niet de enige club zijn die naar de PSV'ers kijkt. Het is echter de vraag of de Eindhovenaren van plan zijn om hen komende zomer al te verkopen. Een vertrek van Sangaré lijkt in dat geval waarschijnlijker. Hij is immers al twee jaar basisspeler in Eindhoven en stond afgelopen winter nog in de belangstelling van Newcastle United.

Madueke heeft daarentegen nog wel een weg te gaan. De buitenspeler beleefde in de eerste weken van dit seizoen een stormachtige ontwikkeling, maar raakte vervolgens geblesseerd, waardoor hij een groot deel van het seizoen aan de kant stond. Maar Madueke staat er desondanks goed op in Engeland. 'Hij is voor Britse clubs een interessante prooi, omdat hij een zogeheten 'home grown player' is en dus altijd opgesteld kan worden in alle competities', schrijft het ED. Geïnteresseerde partijen zouden willen toeslaan voordat Madueke zichzelf definitief op de kaart speelt, omdat hij 'enorm duur' kan worden. Maar daar is PSV zich natuurlijk van bewust.

Gakpo

Of het over een paar maanden daadwerkelijk van een vertrek van Madueke en Sangaré zal komen, moet dus blijken. Zij zouden in dat geval in de voetsporen van teamgenoot Gakpo kunnen treden. De kans is groot dat de aanvaller na dit seizoen naar de Premier League vertrekt. Arsenal zou momenteel over de beste papieren beschikken om de Oranje-international over te nemen. PSV zet in op een nieuw recordbedrag. Dat staat nu nog op naam van Hirving Lozano, die in de zomer van 2019 voor een slordige veertig miljoen euro vertrok naar Napoli. Ook voor Madueke en Sangaré zouden de Eindhovenaren een topbedrag willen ontvangen.

Lees ook: 'Arsenal wil ver gaan voor Gakpo

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen