'PSV op zoek naar nieuwe eerste keeper, Oranje-goalies genoemd'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 april 2022 – Na een uitstekend seizoen bij FC Twente maakte Joël Drommel afgelopen zomer de overstap naar PSV. Maar in Eindhoven heeft de doelman eigenlijk nog niet laten zien waarom de Eindhovenaren hem zo graag wilden hebben. Integendeel zelfs. Volgens Voetbal International gaat PSV daarom op zoek naar een nieuwe eerste keeper. Jasper Cillessen en Tim Krul worden naar verluidt als mogelijke concurrenten voor Drommel.

'PSV op zoek naar nieuwe eerste keeper, Oranje-goalies genoemd'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat PSV momenteel niet tevreden is over Drommel, is een understatement. De afgelopen zomer van FC Twente overgekomen doelman maakte vorige week uitgerekend tegen zijn oude werkgever een slechte indruk. Roger Schmidt besloot om, niet voor het eerst dit seizoen, in te grijpen. Drommel verdween uit de basis voor het heenduel met Leicester City in de kwartfinale van de Conference League. Yvon Mvogo mocht het weer eens laten zien onder de lat. Dat deed hij naar behoren, waardoor de kans heel groot is dat Drommel de rest van het seizoen de Ivoriaan voor zich moet dulden. 

Lees ook: Mvogo blij na 'vreemde week'

Maar Mvogo is bezig aan zijn laatste maanden in Eindhoven. PSV nam hem in de zomer van 2022 voor twee jaar op huurbasis over van RB Leipzig. Mvogo keert na dit seizoen normaliter dus terug naar Duitsland. Omdat ook derde doelman Vincent Müller mogelijk zal vertrekken, wil PSV volgens Voetbal International twee nieuwe goalies aantrekken. 'Een van hen moet een ervaren eerste doelman zijn, met wie Drommel de concurrentiestrijd zal moeten aangaan', klinkt het. Daarbij vallen dus de namen van Cillessen en Krul. Cillessen staat momenteel onder contract bij Valencia, maar dat loopt medio 2023 af. De kans is dus groot dat de Spanjaarden de doelman komende zomer willen verkopen. 

Krul staat nog tot de zomer van 2024 onder contract bij Norwich City. Er is dus geen noodzaak om bij te tekenen of te vertrekken. Maar door de huidige klassering van Norwich City in de Premier League valt een zomers vertrek van de 34-jarige Krul niet uit te sluiten. De ploeg staat momenteel op de laatste plaats. De achterstand op nummer zeventien Everton bedraagt met nog acht wedstrijden te gaan zeven punten, waardoor degradatie naar het Championship aanstaande is. In dat geval zal Krul mogelijk vertrekken en dan is PSV dus mogelijk een van de opties. 

Leegloop bij PSV?
Waar de Eindhovenaren zich dus willen versterken met een nieuwe doelman, moeten ze tegelijkertijd rekening houden met het vertrek van een aantal sterkhouders. Dat Cody Gakpo na dit seizoen een stap hogerop zet, staat vast. De aanvaller staat in de belangstelling van meerdere Europese topclubs, waarbij Arsenal momenteel de beste papieren zou hebben. Ook Noni Madueke en Ibrahim Sangaré staan op de radar van de Premier League. Sangaré kon afgelopen winter al rekenen op interesse van Newcastle United en zou nu naar verluidt op het lijstje staan van Aston Villa. Dat geldt ook voor Madueke. 

Lees ook: Vertrekken naast Gakpo ook Madueke en Sangaré naar Engeland?

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd