"Marc Overmars is een sympathieke, correcte, minzame man"

9 april 2022, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paul Gheysens heeft zich voor het eerst openlijk uitgelaten over de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur van Antwerp. Hoewel de komst van de 49-jarige Overmars flink wat stof doet opwaaien, staat de voorzitter van de Belgische club nog altijd achter zijn beslissing om in zee te gaan met de voormalig aanvaller.

Amper zes weken na zijn veelbesproken vertrek bij Ajax werd Overmars aangesteld bij Antwerp. "Marc is een sympathieke, correcte, minzame man", zegt de Gheysens tegen NRC. "Hij heeft fouten gemaakt, maar hij heeft ook op een nederige manier spijt betuigd. Had hij dat met een luidspreker moeten doen? Nee, hij is geen man die lawaai maakt."

Overmars heeft volgens Gheysens openhartig verteld over wat er bij Ajax is gebeurd. "Dat is niet niks, hè, dat je dat moet herhalen. Marc heeft zelf ontslag genomen, dat was voor hem niet evident", aldus de eigenaar, die Overmars op zijn woord gelooft. "Waarom zouden we hem anders nemen? Denkt u dat dat opportunisme is? We hebben hem op inhoudelijke gronden aangenomen."

Na de aanstelling van Overmars haakten enkele sponsoren af bij Antwerp. Gheysens tilt daar niet te zwaar aan. Volgens de voorzitter wilden twee van de drie al stoppen. "De derde, het bedrijf dat het grootste lawaai maakte, zit op de knieën om toch te mogen blijven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen