Ten Hag laat Onana seizoen afmaken: "Is een magistrale keeper"

9 april 2022, 21:24

Doordat Ajax een aantal weken geleden plotseling in flinke keepersproblemen kwam te zitten, keerde André Onana terug onder de lat. Sinds zijn terugkeer is de Kameroener nog niet heel gelukkig geweest en zijn concurrenten Maarten Stekelenburg en Jay Gorter zijn inmiddels teruggekeerd van hun blessures. Desondanks laat Erik ten Hag Onana tot het einde van het seizoen staan.

Dat laat de oefenmeester weten in een interview met ESPN, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta. "Het is duidelijk dat hij nog niet op zijn niveau zit van voor zijn schorsing, maar dat kun je ook niet van hem verwachten. Hij moet er keihard voor werken om daar weer naartoe te gaan en ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken. We hebben allemaal gezien dat hij gewoon een magistrale keeper is."

Door de mindere optredens van Onana in de afgelopen weken, werd hem ook gevraagd of Stekelenburg en Gorter uitzicht hebben op een basisplaats. "Daar is nu helemaal geen sprake van. André is onze onbetwiste nummer één." Dat zorgt aan tafel bij De Eretribune van ESPN voor verbazing. Ook Kees Kwakman ziet dat hij nog niet in grootse vorm steekt.

Zie ookOnana stapelt fout op fout en leidt wéér achterstand Ajax in

"Hij heeft een paar wedstrijden in de Afrika Cup gekeept, dat was niet heel overtuigend en nu eigenlijk ook niet. Het oogt ook allemaal wat minder beweeglijk. Tegen Groningen vorige week kwam hij helemaal niet van de grond. Hij had ook wel een beetje pech, tegen Go Ahead bijvoorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen