Onana uitgefloten na nieuwe keepersfout: "I don't give a shit"

9 april 2022, 22:33

Andre Onana was zaterdagavond wederom niet in zijn beste doen. De keeper stond met een foute pass aan de basis van de tegentreffer. In de afgelopen weken maakte de doelman vaker fouten. Van de laatste achttien schoten die tussen de palen kwamen, wist hij er slechts acht tegen te houden. Hij wil zichzelf echter niet in de put praten.

"Wat er gebeurde? Ik wilde de bal naar Ryan spelen. Voetbal is een spel van keuzes. Dit was de verkeerde, maar je leert van je fouten. Het hoort bij het leven, je kunt niet altijd winnen. Daar wordt je alleen maar beter van", vertelt Onana bij ESPN, die door een deel van het publiek in de Johan Cruijff ArenA werd uitgefloten. De keeper, die na dit seizoen transfervrij vertrekt naar Internazionale, wil daar niet te lang bij stilstaan.

"Ik vind het niet erg hoe mensen op me reageren. Ze kunnen zingen, ze kunnen huilen. I don't give a shit", is het duidelijke antwoord van Onana. Interviewer Hans Kraay junior constateert dat Onana na zijn dopingschorsing een mindere indruk maakt, maar daar wil de sluitpost in eerste instantie niet in mee. "Ik ben dezelfde Onana. Je mag denken wat je wilt, dat maakt mij niet uit. Ik luister alleen naar de trainer."

Daarna erkent hij toch dat het een moeilijke fase voor hem is na al die maanden waarin hij door een dopingschorsing niet mocht spelen. "Luister, er is veel gebeurd. Ik ben niet in mijn beste vorm, maar ik heb heel lang niet gespeeld. Ik ben heel blij dat ik nu weer mag voetballen door al die blessures in het team", doelt hij op de afwezigheid van Remko Pasveer, die voor de winterstop de eerste doelman was bij de Amsterdammers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen