Twente gelijk met Feyenoord na zege op 'rood' NEC

9 april 2022, 23:05   Bijgewerkt: 9 april 2022, 23:12

FC Twente heeft in Nijmegen goede zaken gedaan in de strijd om de derde plaats. NEC kon lang standhouden, maar na een ongelukkige rode kaart moesten de Nijmegenaren het hoofd toch buigen voor de bezoekers. Twente won met 0-2 van NEC door goals van Virgil Misidjan en Dimitrios Limnios en staat nu gedeeld derde met evenveel punten als Feyenoord.

NEC vond zichzelf voorafgaand aan het duel terug op een comfortabele tiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van Rogier Meijer hoeft zich geen zorgen meer te maken om degradatie en doet zelfs nog mee om een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Vorige week won NEC knap bij Cambuur Leeuwarden, waardoor het de Friezen passeerde op de ranglijst en voor een promovendus dus een uitstekend seizoen doormaakt.

Ook FC Twente is bezig aan een goed seizoen.

De twee ploegen begonnen dan ook vol goede moed aan hun onderlinge duel, maar konden in de eerste helft voetballend nauwelijks tot kansen komen. Rots leek na tien minuten wel op weg om een voorzet te kunnen geven, maar Jordy Bruijn wist dit met een late maar correcte tackle te voorkomen. De Twente-aanvaller hield hier dusdanig veel last van zijn enkel aan over, dat hij zich na een kwartier moest laten vervangen. Virgil Misidjan, die in oktober nog scoorde in de thuiswedstrijd tegen NEC, kwam hem aflossen.

De Tsjechische huurling van PSV werd daarbij wel hard geraakt door de voet van Okita, en leek even de volgende Twentenaar te zijn die geblesseerd naar de kant moest, maar kon na een aantal minuten strompelen toch verder. Vlak voor rust kreeg hij zelfs nog een goede kans toen Matthijs Branderhorst een voorzet in zijn voeten wegstompte. Het lage schot was de doelman te machtig, maar voor de doellijn kon El Karouani nog wegwerken. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg.

De tweede helft leek in eerste instantie een voortzetting van de eerste op te leveren, NEC kwam er af en toe uit met de ijverige Eliyas Tavsan, maar spits Ali Akman kon nauwelijks in stelling worden gebracht. Akman was uiteindelijk wel betrokken bij een cruciaal moment, toen hij tien minuten na rust te hard doorging op de enkel van Sadilek. Dennis Higler vond het geel waard, maar werd door de VAR naar de kant geroepen en kon niet anders dan de ongelukkige actie te belonen met een directe rode kaart. Wegens commentaar op de leiding gingen ook Ivan Marquez en trainer Rogier Meijer op de bon, maar zij konden hun wedstrijd met geel wel voortzetten.

En dus staat FC Twente nu even gelijk met Feyenoord en boven AZ, al komen de concurrenten morgen allebei nog in actie. NEC moet vooral hopen dat FC Groningen en Cambuur Leeuwarden morgen geen punten pakken, om kans te blijven maken op de play-offs.

Opstellingen en beoordelingen:*

NEC: Matthijs Branderhorst 6; Bart van Rooij 5, Rodrigo Guth 5,5, Ivan Marquez 6, Souffian El Karouani 6,5 (72. Calvin Verdonk); Lasse Schöne 6,5, Magnus Mattsson 5 (80. Mikkel Duelund), Jordy Bruijn 6 (72. Javier Vet); Elayis Tavsan 6,5, Ali Akman 4,5, Jonathan Okita 5

FC Twente: Lars Unnerstall 7; Joshua Brenet 6,5, Julio Pleguezuelo 6,5, Robin Pröpper 6, Gijs Smal 6,5; Michal Sadilek 6, Ramiz Zerrouki 6,5, Michel Vlap 5; Daan Rots (14. Virgil Misidjan 7), Manfred Ugalde 5 (80. Denilho Cleonisse), Dimitris Limnios 6,5

Man of the match: Virgil Misidjan

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen