Ten Hag komt met blessure-updates, maar blijft stil over United

9 april 2022, 23:28

Erik ten Hag zag Ajax op achterstand komen tegen Sparta Rotterdam, maar na het laatste fluitsignaal kon de trainer opgelucht ademhalen. Hij zag zijn ploeg door twee treffers na rust winnen. Daardoor kunnen de Amsterdammers met veel vertrouwen richting de bekerfinale toewerken.

Onana ging bij de tegentreffer niet vrijuit, al had dat niets met het geweldige schot van Joeri de Kamps te maken. Hij schoot de bal via de lat tegen de touwen, maar die kans ontstond door een foute pass van de doelman. Ten Hag stelde dat het 'niet handig' was. "Dat is een open deur intrappen. Dit mag niet gebeuren", aldus de trainer, die Maarten Stekelenburg als reserve tot zijn beschikking had. De keeper is nog niet helemaal okselfris, maar dat duurt niet lang meer. "Dat hij op de bak zit, geeft wel wat aan."

Waar de Nederlandse sluitpost op de weg terug is, staan Lisandro Martinez en Nicolas Tagliafico aan de kant met een blessure. Laatstgenoemde viel tegen Sparta uit nadat een overtreding op hem gemaakt was. "Hij kreeg een zware trap in de hoek. Het is een grote vleeswond, maar ik denk niet dat het discutabel is voor de bekerfinale", aldus Ten Hag, die er ook vanuit gaat dat de centrale verdediger dan terug is. "Martínez is naar Argentinië vanwege privéomstandigheden. Zijn blessure gaan we komende week zien."

Manchester United-geruchten

Ten Hag kreeg na de overwinning ook vragen over zijn toekomst, maar daar wilde de doelman niet op ingaan. "Er zijn altijd geruchten. We hebben het alleen over de wedstrijden waarop we ons moeten richten. Nu komt er een mooie finale aan", vertelt de oefenmeester, die steeds hardnekkiger gelinkt wordt aan een overstap naar Manchester United. Hij moet de Engelse club wil naar de top brengen, aangezien het de laatste jaren leeg blijft in de prijzenkast van de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen