Van Gaal kent ook gêne: "105 kilo in mijn Duitsland-periode"

10 april 2022, 10:28   Bijgewerkt: 10 april 2022, 10:33

Louis van Gaal (70) gaf aan dat hij geen last heeft om naar zichzelf te kijken. Zo zag hij zijn eigen documentaire bijvoorbeeld al drie keer. Toch kijkt hij niet graag naar alle beelden van zichzelf, bijvoorbeeld over zijn periode van bij Bayern München heeft hij enige gêne. "Natuurlijk zijn er ook dingen in de film die ik niet zo leuk vind", zei de oefenmeester over zijn eigen documentaire.

"Truus kan moeilijk naar zichzelf kijken. Ik kan wel naar mezelf kijken. Ik houd van mezelf, dus ik kan ook naar mezelf kijken", begint Van Gaal bij Tijd voor Max op de vraag wat Truus van de film vindt. Daarbij erkent de coach dus ook dat hij niet alle momenten in zijn eigen film van zichzelf graag ziet.

"Je zag net een foto dat ik 105 kilo woog in mijn Duitsland-periode. Dat vind ik dan minder leuk, al is dat een oppervlakkig iets", aldus Van Gaal over de stevigere versie van zichzelf. Ook de beelden van de bespreking die Van Gaal deed bij FC Rot-Weiss Erfurt, waarbij hij ontplofte in de rust, vond hij niet leuk. "Daar ben je niet trots op, dat zijn dingen die niet leuk zijn." Daarbij wist Van Gaal overigens niet dat het gefilmd werd, iets wat hij ook niet juist vond.

Lees ook: Van Gaal blij met steun: "Zelfs vijand Feyenoord stuurde bloemen"

Van Gaal laat kritiek makkelijker links liggen

Verder werd Van Gaal ook gevraagd of hij de klus bij Oranje niet had moeten laten schieten, aangezien zijn vrouw Truus in 2014 moeite had met alle kritiek die er was op zijn man. "Daar moet je mee kunnen omgaan, dat moet je managen", aldus Van Gaal. "In Nederland wordt kritiek steeds harder en meer op de persoon. Ik kan dat een plaats geven, maar Truus niet. Ik slaap, maar Truus niet. En dat geldt ook voor de kinderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen