'Denayer is getreiter Bosz en Lyon beu en vertrekt'

10 april 2022, 12:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jason Denayer (26) gaat vertrekken bij Olympique Lyon. De Belgische verdediger heeft besloten om zijn aflopende contract niet te gaan verlengen. Vanuit Spanje en Engeland zou concrete interesse zijn voor de verdediger.

Dat meldt L'Équipe althans. Eerder werd via Belgische media duidelijk dat Denayer al op weg was naar de uitgang, mede door het gedrag en de houding van de Franse club. Sinds de Belg twijfelt over het verlengen van zijn contract, zou hij worden getreiterd. Ook trainer Peter Bosz zou daar een rol in hebben gehad: hij zou amper nog met zijn pupil praten.

Ook werd Denayer bij een heel verre uitwedstrijd met het tweede meegestuurd, de enige keer dat hij negentig minuten speelde sinds zijn blessure in zowel het eerste als tweede team van Olympique Lyon. Desondanks is hij bij de nationale ploeg van België overigens nog zeker basisspeler, al gaf bondscoach Roberto Martínez wel aan dat er richting het WK nog iets moet veranderen.

Lees ook: Denayer 'getreiterd' door Olympique Lyon en Bosz

Denayer opgevolgd door Diop?

Denayer droeg dit seizoen tegen Paris Saint-Germain zelfs nog even de aanvoerdersband, maar raakte in december geblesseerd aan zijn Engels. Daarna liepen de contractonderhandelingen spaak, waardoor hij begin 2022 niet werd opgenomen in de wedstrijdselectie. De laatste twee duels zat hij er wel weer bij, maar kreeg hij geen speeltijd van Bosz. De oefenmeester zou in Issa Diop van West Ham United een geschikte opvolger zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen