PSV slikt dompers richting cruciale clash ondanks zege op RKC

10 april 2022, 16:30   Bijgewerkt: 10 april 2022, 17:01

Een sterk gewijzigd PSV heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zakelijk en zonder kleerscheuren in een 2-0 zege omgezet. Trainer Roger Schmidt zette vanwege de naderende return tegen Leicester City en de bekerfinale met Ajax een flink aantal reservespelers in en die stelden hem niet teleur. Het tamme RKC hielp ook een handje, waardoor het een doodeenvoudige middag was voor PSV. 

Vooral vorig seizoen stond Schmidt bekend om zijn vele verschillende opstellingen en opvallende wissels, wat hem vaak op kritiek kwam te staan. De Duitse trainer die na dit seizoen wordt opgevolgd door Ruud van Nistelrooij, herhaalde zijn kunstje deze zondag echter nog maar eens door maar liefst de hele aanval en twee middenvelders op de bank te zetten. Dus kregen Yorbe Vertessen, Carlos Vinícius en Armindo Bruma voorin weer een kans om zich te bewijzen. Daarnaast mocht Marco van Ginkel weer opdraven en ontbrak linksback Philipp Max. Mauro Júnior nam zijn plek over en Jordan Teze startte als rechtsback.

Zo hoefde Schmidt voorlopig nog niet op kritiek te rekenen, want zijn PSV was verder superieur. RKC deed wat plichtmatig mee en kwam in de eerste helft niet een keer tot een uitgespeelde kans. Over dat het halverwege slechts 1-0 stond, mochten de Waalwijkers daarom absoluut niet klagen. Daardoor zaten ze in de tweede helft nog steeds in de wedstrijd en ze hadden na iets meer dan een uur zomaar op 1-1 kunnen komen. Spits Michiel Kramer ontsnapte aan buitenspel maar schoot oog in oog met PSV-keeper Yvon Mvogo ruim over. 

Het leek alsof PSV wakker was geschud door die enorme kans van Kramer, want direct erna volgde de 2-0 van Teze. Hij kroop bij een fijn passje van Vinícius aan de binnenkant van Alexander Búttner, kon op Vaessen af en knalde zijn eerste eredivisietreffer van het seizoen binnen. Met nog iets meer dan twintig minuten spelen was het duel daarmee beslist. PSV ging de marge van twee nooit meer weggeven, en bovendien zou dat ook niet bepaald in het spelbeeld passen.

RKC dwong Mvogo nog eenmaal tot een redding via een knal van Odgaard en zag nog een doelpunt van diens vervanger Finn Stokkers worden afgekeurd, maar daar bleef het aan Waalwijkse zijde wel bij. PSV voetbalde de wedstrijd simpel uit, zonder dat zelf nog dicht bij een derde treffer kwam. Enig smetje was het uitvallen van Olivier Boscagli na een botsing met Odgaard en invaller Noni Madueke ging aan het einde opeens naar binnen. Maar de drie punten bleven op zakelijke wijze in Eindhoven, PSV kan met vertrouwen op naar de return tegen Leicester City en de bekerfinale tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen