Slot waarschuwt Feyenoorders na 'dik verdiende overwinning'

10 april 2022, 19:49

Feyenoord had zondag weinig moeite met Heracles, ondanks een tegendoelpunt in de eerste minuut. De Rotterdammers wonnen op het kunstgrasveld in het Erve Asito met 1-4. Waar vaak wordt geklaagd over het veld in Almelo, wilde Arne Slot daar niet in meegaan.

"Onze eerste goal was een prachtig voorbeeld van hoe lekker het is om op kunstgras te spelen. Ik ben voorstander van natuurgras, maar als je goed voetbal speelt, is dit veld in mijn beleving een voordeel. Bij Feyenoord bestond altijd het idee dat kunstgras een nadeel is", vertelt de trainer voor de camera van ESPN. Op het plastic wisten de Rotterdammers uiteindelijk viermaal te scoren. Het leverde drie punten op, maar Slot was niet helemaal tevreden.

"Het was een dik verdiende overwinning. We hebben goed gevoetbald, maar ik heb wel gezien dat we op veel momenten te slordig aan de bal waren. Met name de eerste fase na rust. Als je dat aanstaande donderdag ook doet, is dat niet handig", doelt de trainer op het duel met Slavia Praag. De eerste wedstrijd eindigde deze week in 3-3, waardoor de ploeg over een paar dagen moet winnen om de volgende ronde van het Conference League te bereiken.

"Ik was over heel veel dingen tevreden, maar vind wel dat we de bal een aantal keer te makkelijk verloren en ook twee standaardsituaties nog heel slecht uitverdedigden. Tegen Slavia was het ook een standaardsituatie die ons de das omdeed. Dat moeten we meenemen naar de rest van het seizoen", besluit de oefenmeester kritisch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen