Bosz juicht na late meevaller, 'Nederlands' Nice heeft drama-dag

10 april 2022, 21:03

De druk op Peter Bosz is verder toegenomen. Olympique Lyonnais verloor zondagmiddag twee punten tegen RC Strasbourg, waardoor de ambitieuze club in de middenmoot blijft staan. Het gat met de Europese plaatsen is vijf punten met nog zeven wedstrijden te gaan. Het lijkt een onmogelijke opgave, aangezien de ploeg dan minimaal nog vijf ploegen moet inhalen.

Ibrahima Sissoko maakte na twintig minuten een doelpunt. De voetballer schoot de bal in de rechteronderhoek, waarbij keeper Anthony Lopes geen kans had. De doelman had een vervelende avond, aangezien hij twee minuten na de tegentreffer geblesseerd raakte. Hij probeerde het nog een aantal minuten, maar na een half uur spelen moest hij noodgedwongen naar de kant. Bosz bracht reservedoelman Julian Pollersbeck in de ploeg.

De Duitse sluitpost hield zijn doel in zestig minuten schoon, wat uiteindelijk een resultaat opleverde. De ploeg van Peter Bosz creëerde in negentig minuten drie serieuze mogelijkheden tussen de palen, waarvan er uiteindelijk één inging. Karl Toko Ekambi werd de reddende engel bij Lyon tegen Strasbourg, dat bezig is aan een verrassend sterk seizoen. De ploeg uit het noordoosten van Frankrijk blijft door de remise op een knappe vierde plaats staan, waar de ploeg van de Nederlandse trainer terug te vinden is op plaats tien.

RC Lens – OGC Nice 3-0

Justin Kluivert, Pablo Rosario en invaller Calvin Stengs hebben een pijnlijke wedstrijd achter de rug. Lens scoorde driemaal, waar de ploeg van de Nederlanders niet tot scoren kwam. Arnaud Kalimuendo scoorde twee keer en Cheick Doucouré maakte één doelpunt. Toch was er iets waar Nice 'beter' in was dan de tegenstander: rode kaarten pakken. Lens eindigde het duel met tien man, waar Nice negen voetballers op het veld had bij het laatste fluitsignaal. Een pijnlijke nederlaag voor de ploeg van de Nederlanders in de strijd om een Europees ticket. Het team staat vijfde met 51 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen