Kökcü: "Het kan ook zijn omdat ik meedoe aan de ramadan"

10 april 2022, 22:02

Orkun Kökcü was zondag weer goud waard voor Feyenoord. De middenvelder schoot tegen Heracles de gelijkmaker tegen de touwen nadat de ploeg al in de eerste minuut op achterstand was gekomen. De Rotterdammers zegevierden uiteindelijk met 1-4, waardoor het team de derde plaats op de ranglijst vasthoudt.

De voetballer werd op het Erve Asito een kwartier voor het einde naar de kant gehaald. De speler leek rust te krijgen in de slotfase van Arne Slot. "Maar het kan ook zijn omdat ik meedoe aan de ramadan. Ik was een beetje leeg aan het raken, dus ik snap de trainer wel", vertelde Kökcü op de persconferentie na de wedstrijd. "Je hebt minder energie, dat maakt het moeilijker."

De middenvelder stelt dat het gebrek aan energie gecompenseerd wordt in deze periode. "Omdat ik meedoe aan de ramadan krijg ik in mijn hoofd, geestelijk, meer kracht. Ook in de laatste wedstrijden ben ik belangrijk geweest. Het geeft aan hoe ik ermee leef", vervolgt de international van Turkije, die tevreden is over de prestaties van de laatste maanden. Dit seizoen heeft hij zich uitstekend ontwikkeld. Waar hij bekendstond als aanvallende middenvelder is hij onder Slot iets verder naar achteren gaan spelen. Dat heeft perfect uitgepakt.

"Ik denk dat ik in een goede vorm ben, steeds belangrijker ben en het team kan helpen als we het moeilijk hebben", aldus de middenvelder, die dit seizoen zes keer scoorde en acht assists gaf in de competitie. Tegen Heracles was hij dus goed voor de gelijkmaker. "Fijn dat ik op kon staan. In een andere wedstrijd mogen andere spelers dat weer doen. We zijn een team."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen