Geen droomclub Labyad: vrees voor gescheurde kruisband

11 april 2022 – Op de training bij Ajax lijkt zich een persoonlijk drama te hebben voltrokken. Zakaria Labyad moest het trainingsveld verlaten met een op het oog zware knieblessure, waardoor het einde seizoen is voor de middenvelder. Labyad is na enkele jaren reservespeler te zijn geweest komende zomer transfervrij en had de clubs dus voor het uitkiezen, maar dat feestje valt in het water.

Geen droomclub Labyad: vrees voor gescheurde kruisband

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nadat hij onder begeleiding het trainingsveld had verlaten, is hij behandeld door de fysio. Het Algemeen Dagblad schrijft dat er binnen Ajax wordt gevreesd voor een gescheurde kruisband, een blessure waar voor een prof gemiddeld zo'n negen maanden revalidatietijd voor staat. Dat zou voor Labyad een hele harde tik zijn, gezien hij zich de komende maanden door zijn vrije status zou oriënteren op de perfecte club voor komend seizoen.

De officiële diagnose is overigens nog niet gesteld. Zolang de knie dik blijft en er dus vocht in zit, is het op een foto niet goed te zien wat de schade is. Daardoor is het nog even afwachten of de kruisband daadwerkelijk is gescheurd. De Marokkaan was überhaupt al bezig aan een ongelukkig seizoen. Mede door eerdere blessures kwam hij pas twee wedstrijden in actie voor Ajax.

Lees ook: Ajacied Labyad niet vervolgd voor mishandeling: 'Te weinig bewijs'

In 2018 werd Labyad door zijn trainer Erik ten Hag meegenomen van Utrecht naar de hoofdstad. Waar in het beginjaar nog behoorlijk wat wedstrijdminuten voor hem klaarlagen, verdween Labyad daarna steeds meer op de achtergrond bij Ajax. De inmiddels 29-jarige Labyad loopt komende zomer uit zijn contract en wilde graag een stap maken naar een club, waar hij wel aan spelen toekomt.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd