Fraser mist door nieuwe baan WK: "Dat was wel even slikken"

11 april 2022, 20:16

Het aan de slag gaanals hoofdtrainer van FC Utrecht heeft voor Henk Fraser een keerzijde. Zijn nieuwe werkgever wil niet dat hij twee baantjes combineert, dus stopt de 55-jarige trainer voortijdig als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. Dat was voor Fraser naar eigen zeggen geen heel lastige keuze.

Utrecht maakte de zomerse komst van Fraser maandagmiddag wereldkundig. De trainer komt over van Sparta Rotterdam en tekent voor drie jaar in de Galgenwaard. "Er zitten heel mooie kanten aan, maar ook een keerzijde", doelt Fraser voor de camera van ESPN op zijn afscheid bij Oranje. "Het mooie is dat ik kan werken bij en club waar ik heb gespeeld en een fantastische tijd heb gehad. Utrecht heeft een geweldige ambitie, dat valt heel goed samen. De mindere kant is dat ik geen deel ga uitmaken van de groep die naar het WK gaat. Dat was wel even slikken."

Fraser erkent dat hij op verzoek van Utrecht zijn baan bij de KNVB moet opzeggen. "Of ik nog heb getwijfeld? Het was een moeilijke keuze omdat ik het fantastisch naar mijn zin heb. De bondscoach, de spelers… iedereen is fantastisch om mee te werken. De spelers zijn superprofessioneel. En het is gewoon een eer, ik denk dat iedereen dat begrijpt. Maar de andere kant is dat ik naar een club kan die voor mij een droomclub is. Achteraf is het dan ook niet zo'n heel moeilijke keuze."

Van Gaal baalt

Door het vertrek van Fraser gaat Louis van Gaal waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe assistent. De bondscoach vertelde eerder op de dag dat hij het vertrek van Fraser nog heeft geprobeerd tegen te houden. Van Gaal belde onlangs Frans van Seumeren op in de hoop dat Utrecht van standpunt zou veranderen, maar de eigenaar bleek onvermurwbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen