De Boer heeft geen spijt over bizarre uitspraken in Qatar-zaak

12 april 2022, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald de Boer heeft aangegeven geen spijt te hebben van zijn uitspraken over het WK in Qatar. De 51-jarige analist van Ziggo Sport kreeg veel kritiek over zich heen, nadat hij zich bij een tv-optreden bij Humberto Tan opmerkelijk uitliet over de situatie in Qatar.

Maandagavond voorafgaand aan de premiere van de film LOUIS, waar De Boer zelf ook een rol in speelt, wilde de oud-international tegenover De Telegraaf zijn uitspraken niet terugnemen: "Of ik spijt heb? Nee, nul." De Boer noemde de 6500 doden in Qatar die naar boven kwamen door onderzoek van The Guardian eerder 'totale onzin', een uitspraak waar hij logischerwijs veel kritiek kreeg.

Volgens De Boer kwam men op dit aantal doordat dit niet goed geregistreerd wordt: "Het is allemaal op één hoop gegooid in die tijd. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die in de bouw werkt. Daar zijn die getallen van gemaakt", zei hij bij de talkshow. De Boer, die ook ambasseur van het WK in Qatar is, kreeg vervolgens ontzettend veel kritiek te verwerken.

Lees ook: Propagandist Ronald de Boer verdient boycot: 'Geen zendtijd meer'

WK Qatar

"We hebben daar genoeg over gesproken. Iedereen mag zijn mening hebben, dus ik mag ook mijn mening hebben", geeft hij aan tegenover de ochtendkrant. "Ik hoop dat we een positief WK krijgen, waardoor mensen daarna met een gerust hart naar Qatar kunnen reizen en uiteindelijk terugkomen en denken: er is hier iets moois gebeurd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen