Juve en Napoli betrokken bij grote fraudezaak: schorsingen geëist

12 april 2022, 16:43

Verschillende clubs uit de Serie A en Serie B, onder wie Juventus en Napoli, liggen onder vuur. Aanklagers van voetbalbond FIGC zouden zware straffen hebben geëist tegen de clubs en voorzitters Andrea Agnelli (Juventus) en Aurelio de Laurentiis (Napoli).

Dat meldden diverse Italiaanse media dinsdagmiddag. Dinsdagochtend moesten in totaal elf clubs en 61 personen zich verantwoorden, omdat er zou zijn 'gerommeld' met transferbedragen van spelers tijdens de afgelopen paar transferperiodes, om zo de boekhouding op orde te krijgen. 

Forse straffen

Vooral de geëiste schorsingen zijn niet mild. Voor Agnelli en De Laurentiis zijn dit schorsingen van liefst een jaar, maar ook andere directeuren van de clubs hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. Bij Juve geldt dit voor een tiental directeuren, bij Napoli onder meer voor de vrouw, zoon en dochter van De Laurentiis. 

Daarnaast kan het gesjoemel de clubs ook op een boete komen te staan. Tegen Juventus werd een boete van 800.000 euro geëist en tegen Napoli 392.000 euro. Voor de drie andere betrokken Serie A-clubs - Genoa, Sampdoria, Empoli - is dit respectievelijk 320.000 euro 195.000 euro en 42.000 euro. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen