Ajax bevestigt triest afscheid Labyad: "Binnenkort geopereerd"

12 april 2022, 16:11

Zakaria Labyad heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld. De middenvelder gaf eerder al aan dat zijn knieblessure mogelijk het einde van het huidige seizoen voor hem zou betekenen. Dat scenario is inmiddels definitief, bevestigde de Amsterdamse club op de eigen website.

'Zakaria Labyad heeft vorige week tijdens de training ernstig letsel aan zijn rechterknie opgelopen. De middenvelder zal daardoor dit seizoen niet meer in actie komen. Eerder maakte Ajax bekend dat de club zijn contract, dat loopt tot en met 30 juni 2022, niet zal verlengen', zo was het persbericht duidelijk. Ook Labyad zelf kwam aan het woord: "Binnenkort word ik geopereerd en daarna ga ik hard werken aan mijn herstel. Ik hoop zo spoedig mogelijk weer terug te keren op de velden."

Labyad sprak de angst voor dit scenario dinsdagochtend zelf al uit in De Telegraaf. Daarbij was het nog niet zeker dat het seizoen erop zat, al ging hij er zelf wel vanuit zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld te hebben. "Het is heel jammer dat ik mijn periode bij Ajax niet op het veld kan afsluiten, maar ik kijk terug op vier heel mooie jaren, waarin ik onderdeel ben geweest van een heel sterk team, veel mooie dingen heb meegemaakt en prijzen heb gewonnen. Het is een prachtige ervaring geweest."

Geen vaste waarde

De nu 29-jarige Labyad werd in 2018 door Erik ten Hag - zijn oude trainer bij FC Utrecht - naar Amsterdam gehaald. Een vaste waarde werd hij bij Ajax nooit, al kwam hij vorig seizoen tot 22 Eredivisieoptredens (twaalf als basisspeler). Dit seizoen was zijn rol door onder meer verschillende blessures nog meer beperkt. In alle competities kwam Labyad niet verder dan twee optredens als invaller. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen