Rentree van korte duur: NEC-aanvoerder zet punt achter loopbaan

12 april 2022, 18:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC-aanvoerder Rens van Eijden zet na dit seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan. De 34-jarige verdediger gaf aan dat het een lastige keuze was, maar dat hij vindt dat het moment om te stoppen is aangebroken. Afgelopen weekend zat Van Eijden juist voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie na een blessure die hem acht maanden langs de kant hield. 

"Ik ben ontzettend trots op mijn prachtige carrière", begon Van Eijden, die 203 wedstrijden in de Eredivisie en 114 in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam heeft staan, op de clubwebsite van NEC. "Mijn debuutwedstrijd (bij PSV) was een Champions League-wedstrijd tegen Liverpool en nadien speelde ik nog prachtige wedstrijden voor Willem II, NEC, AZ en opnieuw NEC."

Van Eijden vervolgde: "Nu heb ik ervoor gekozen om aankomende zomer te stoppen als profvoetballer. Het was een moeilijke beslissing, maar ik sta volledig achter mijn keuze. Ik ben blij dat ik zelf de regie in handen heb om te bepalen wanneer ik mijn carrière beëindig. Dat moment is nu aangebroken." De verdediger sprak vervolgens zijn dank uit aan NEC voor de mooie momenten die hij als aanvoerder van de club mee mocht maken.

Kruisbandblessure

Eén van die momenten was de promotie naar de Eredivisie die vorig seizoen werd behaald. Van Eijdens eigen terugkeer op het hoogste niveau laat echter nog altijd op zich wachten. In de voorbereiding op het huidige seizoen liep de verdediger een zware kruisbandblessure op. Pas afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen FC Twente zat hij voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie, nog zonder in te vallen.

"De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt om voor het einde van dit seizoen fit te raken. Dat is gelukt. De komende weken staan in het teken van het zo goed mogelijk afronden van dit seizoen. Ik doe er alles aan om hierin nog een bijdrage te kunnen leveren. Ik kijk uit naar het vervolg van mijn carrière. De drang om mezelf verder te ontwikkelen heb ik ook buiten het sportveld. Ook hier blijft voor mij het uitgangspunt om gezamenlijk mooie resultaten neer te zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen