Oranjevrouwen winnen zelf, maar horen slecht kwalificatienieuws

12 april 2022, 20:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdagavond in een oefenwedstrijd overtuigend afgerekend met Zuid-Afrika. Vier dagen na de historische 12-0 zege op Cyprus werd er met een 5-1 overwinning opnieuw een goed resultaat neergezet. Wel was er minder nieuws wat betreft kwalificatie voor het WK vrouwen van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Te beginnen met de eigen wedstrijd in Den Haag, waar het Jackie Groenen was die de openingstreffer verzorgde. De speelster van Manchester United was de enige middenvelder die niet scoorde bij de recordzege van afgelopen vrijdag, maar knalde de bal dit keer fantastisch binnen. Een antwoord kwam er van Thembi Kgatlana, maar enkele minuten later stond Oranje na opnieuw een fraaie goal voor de tweede keer op voorsprong. Dit keer was het Lineth Beerensteyn die na een goed opgezette aanval voor haar tegenstander kwam en knap binnenwerkte.

Vivianne Miedema, tegen Cyprus goed voor liefst zes van de twaalf doelpunten, hield het vandaag 'slechts' bij een treffer. Zij zette vijf minuten voor rust de 3-1 op het scorebord. Een laatste kans om er nog een wedstrijd van te maken kreeg Zuid-Afrika in de tweede helft vanaf de penaltystip, maar een belabberd ingeschoten strafschop was makkelijk te pakken voor Sari van Veenendaal. Het slotakkoord kwam van Damaris Egurrola, die in haar tweede interland haar eerste twee treffers voor Oranje maakte, en daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde.

WK-kwalificatie

Een ruime zege dus voor de OranjeLeeuwinnen, die echter ook slecht nieuws te horen kregen. Aanvankelijk stond dinsdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Belarus op het programma, maar door de betrokkenheid van dat land bij de oorlog in Oekraïne weigerde Nederland te spelen. Concurrent IJsland kwam echter wel in actie en won met 0-1 van Tsjechië. Daarmee staat Oranje niet langer op plek één, de enige plek die recht geeft op directe kwalificatie. Als nummer twee zou de ploeg van Mark Parsons eerst play-offs moeten spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen