Weergaloze Modric-pass verandert Chelsea-droom in nachtmerrie

12 april 2022, 23:47

De return leek een formaliteit te worden tussen Real Madrid en Chelsea nadat de Spanjaarden het eerste duel overtuigend hadden gewonnen met 1-3. Maar niets bleek minder waar. Het werd een fenomenaal voetbalgevecht tussen de clubs, waarbij de Londenaren zich van hun beste kant lieten zien. Uiteindelijk was het niet genoeg om door te gaan. Over twee wedstrijden gezien won de thuisploeg met 5-4.

Real had een duidelijk doel voor aanvang van het Champions League-duel: verliezen mocht, maar met slechts één doelpunt verschil. De tegentreffer viel al na een kwartier voetballen via Mason Mount, wat het startsein bleek van een heet avondje in het Santiago Bernabéu. In de eerste helft was Chelsea heer en meester, waarbij de thuisploeg uit Madrid geen enkel schot op doel produceerde. Na rust begon de wedstrijd met hetzelfde beeld: er was maar een ploeg die wilde voetballen en dat was Chelsea. Dat leverde in minuut 52 de tweede treffer op via Antonio Rüdiger.

Het leek een sprookje te worden voor de Londenaren. Helemaal toen Marcos Alonso de derde treffer op het scorebord dacht te zetten. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens een handsbal. Timo Werner bracht de Londenaren alsnog in extase. Met een prachtige dribbel verschalkte hij uiteindelijk Thibaut Courtois. Real leek na die treffer dood en begraven, maar één fenomenale bal van Luka Modric bracht de stand over twee duels weer in evenwicht: 4-4. De pass van de middenvelder werd door invaller Rodrygo gepromoveerd tot assist.

Het was een donderslag bij heldere hemel voor Chelsea, dat die klap niet meer te boven kwam. In de verlenging was het Karim Benzema die de Madrilenen op rozen schoot na een pass van Vinicius Junior. De Fransman had in de eerste wedstrijd al drie doelpunten gemaakt, waardoor de return een formaliteit leek. Het bleef echter tot de laatste seconde spannend. Chelsea drong in de tweede helft van de verlenging serieus aan, waarbij Kai Havertz, Jorginho en invaller Hakim Ziyech nog voor gevaar zorgden. Een doelpunt leverde het niet meer op, waardoor de Spanjaarden doorgaan na een zinderend voetbalgevecht.