Eén trainersoptie Ajax afgeraden: "Vind het wel heel vroeg"

13 april 2022, 08:29

Door het aanstaande vertrek van Erik ten Hag, lijkt Ajax op zoek te moeten naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Daarbij passeerden al diverse opties de revue, zoals Peter Bosz en Johnny Heitinga, maar die laatste optie zou volgens Simon Cziommer geen goede keuze zijn. Aan tafel bij Voetbalpraat, adviseert hij Heitinga eerst een kleine stap te zetten.

"Ik zou het helemaal niet gek vinden als hij eerst een tussenstap neemt", begint Cziommer. "Ik vind het allemaal wel heel vroeg. Natuurlijk is het een jonge gozer met al wat ervaring bij Jong Ajax, maar het is wel heel vroeg om direct leiding te geven aan het grote Ajax." Daarbij krijgt hij bijval van Yordi Yamali, die lessen trekt uit het verleden.

"Het is beter om ergens anders even aan je speelstijl te bouwen en in de luwte te werken. Degenen die telkens vrij blanco naar voren worden geschoven, hebben her en der weleens een prijs behaald, maar op de lange termijn werkt het vaak minder goed. Het zou voor Heitinga goed zijn om zich bijvoorbeeld met een stap naar Go Ahead verder te ontwikkelen. Dan pas kan Ajax zeggen dat ze het op beide manier hebben gezien."

Kees Kwakman denkt dat Ajax die beslissing beter kan nemen dan de trainer van Jong Ajax zelf. "Voor Heitinga is dat best wel lastig, want hij weet natuurlijk niet of die kans zich nog eens aandient. Zoals Van Nistelrooy nu ook, ik snap wel dat je zegt: God zegene de greep, ik doe het wel gewoon. Het zou wel logisch zijn om van de Keuken Kampioen Divisie eerst een kleine stap te maken naar de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen