Schmidt ziet sterkhouders wegvallen: "Mag nooit een excuus zijn"

13 april 2022, 16:55

Roger Schmidt baalt als een stekker dat hij donderdagavond niet kan beschikken over Olivier Boscagli en Noni Madueke. Boscagli is de rest van het seizoen uitgeschakeld en dat is een flinke streep door de Eindhovense rekening. Toch gaat Schmidt vol vertrouwen aantreden tegen Leicester City.

Terwijl Boscagli voorlopig dus uit de roulatie is, valt de blessure van Madueke gelukkig mee. "Het is een tegenvaller dat we net nu de prijzen verdeeld gaan worden een aantal spelers missen. Het mag echter nooit een excuus zijn. Een belangrijke kracht van ons is de breedte van de selectie. Het team is erop gebrand morgen te winnen voor Olivier. Dat moeten we, want zijn blessure is een persoonlijk drama", aldus Schmidt op de website van PSV.

Een week geleden hielden Leicester en PSV elkaar op Engelse bodem met 0-0 in evenwicht. Zodoende kan er nog van alles gebeuren in het Philips Stadion. Dat is dan ook de verwachting van Schmidt. "Zodra er een doelpunt valt, kan een van de twee teams zich niet langer verschuilen. Onze organisatie zal op orde moeten zijn. Daarnaast moeten onze aanvallende kwaliteiten morgen de doorslag geven", opperde de trainer, die deze zomer naar Benfica vertrekt.

Lees ook: PSV mist sterkhouder in cruciale ontknoping: zware knieblessure

De Duitser hoopt dat hij zijn tijd in Eindhoven af kan sluiten met drie prijzen. PSV is immers nog in de race voor de landstitel, staat komende zondag in de finale van de KNVB Beker en kan de volgende ronde van de Conference League ruiken. De volledige focus ligt volgens Schmidt op Leicester. "De sfeer op Europese avonden in het Philips Stadion is ongeëvenaard. De fans kunnen ons het laatste duwtje in de juiste richting geven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen