Van der Gijp kraakt gebroeders De Boer: "Het is ongelooflijk"

13 april 2022, 18:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

René van der Gijp heeft zich dinsdagavond behoorlijk hard uitgelaten over Frank en Ronald de Boer. De bekende tv-persoonlijkheid oppert dat de oud-profvoetballers hun eigen reputatie te grabbel gooien. Van der Gijp kreeg aan tafel bij Vandaag Inside bijval van Johan Derksen en Özcan Akyol.

"Het is ongelooflijk", begon Van der Gijp zijn relaas. "Die twee hebben echt een magistrale carrière gehad, ze hebben bij geweldige clubs gespeeld. De een is nu twee keer ontslagen en was de slechtste trainer van de Premier League. De ander vergaloppeert zich elke keer aan dat Qatar. Het leuke is dat ze door niemand meer serieus worden genomen. Als Kortrijk morgen een trainer zoekt, is de laatste bij wie ze uitkomen Frank de Boer."

Derksen haakte vervolgens in op Ronald de Boer, die nog altijd voorstander is van het WK in Qatar. "Dit is ook zo'n hansworst. Als je centen in je zak hebt, kun je fantastisch naar Qatar. Dan heb je een geweldig hotel, een limousine en alles met airconditioning. Maar het gaat om die mensen die daar misbruikt worden als een soort slaven. Daar vallen de slachtoffers. Hij heeft er zeven jaar gewoond en heeft nooit om het hoekje gekeken."

Akyol opperde op zijn beurt dat hij wel eens met Ronald de Boer gesproken heeft over de kwestie Qatar. De Boer speelde tussen 2004 en 2008 in dat land en was vervolgens ook nog als trainer actief in het Midden-Oosten. "Ik heb hem dat wel eens gevraagd en hij weet wal wat er speelt. Tien jaar geleden reden ze nog op kamelen en nu in Maserati's. Dus hij heeft wel iets van verandering gezien, hij heeft daar vooral ook voor. Ik sluit niet uit dat hij het gewoon niet weet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen