City overleeft heet avondje Madrid en blijft dromen van CL-succes

13 april 2022, 23:00

Manchester City mag blijven dromen van de eerste eindzege in de Champions League. De ploeg van manager Josep Guardiola hield Atlético Madrid in het Estadio Wanda Metropolitano op 0-0. Dat was na de 1-0 overwinning in Engeland genoeg voor een plekje bij de laatste vier.

Zonder bankzitter Nathan Aké begonnen de bezoekers uitstekend in Madrid. City was niet echt in staat om Atlético ondersteboven te voetballen, maar had de gastheer wel behoorlijk stevig in de tang. Zodoende was de ploeg van trainer Diego Simeone niet in staat om serieus gevaarlijk te worden en City-doelman Ederson Moraes kreeg amper iets te doen. aan de overkant ontsnapte Atlético zelf wel aan een achterstand. Ilkay Gündogan prikte de bal in eerste instantie tegen de paal en zag zijn kopbal in de rebound van de lijn worden gehaald.

Door de 0-0 ruststand zag Simeone halverwege ongetwijfeld nog perspectief en dat bleek na de thee. Zijn ploeg verscheen vol energie aan de aftrap en dwong City terug op de eigen helft. Het eerste echte gevaar kwam van Antoine Griezmann, die de bal net naast knalde. Datzelfde gold een tijdje later voor invaller Rodrigo De Paul. De Argentijn stond koud in het veld toen hij vanaf de rand van de zestien het doel net niet wist te vinden. Guardiola moest daarna noodgedwongen ingrijpen en bracht Aké als invaller alsnog binnen de lijnen.

Ook Simeone besloot te wisselen en hij deed dat juist aanvallend. Met de entree van Ángel Correa, Luis Suárez en Matheus Cunha wilde hij nog wat forceren. Het scheelde weinig of dat was nog gelukt ook. Correa en Suárez zorgden voor dreiging, maar de beste kans was voor Cunha. Zijn schot werd net op tijd onschadelijk gemaakt door John Stones. De daaropvolgende hoekschop werd door Stefan Savic nog bijna achter Ederson gewerkt. Vervolgens ging het in de absolute slotfase nog even helemaal mis in het Estadio Wanda Metropolitano.

Een stevige tackle op Phil Foden werd door arbiter Daniel Siebert bestraft met een gele kaart voor Felipe. Hij was in de eerste helft al op de bon gegaan en moest dus vertrekken. Door het opstootje dat volgde lag het spel minutenlang stil. Met tien man bleek Atlético niet in staat om de 1-0 nog te maken. City was via Gündogan nog dicht bij de 0-1 en moest aan de andere kant toch nog in de achteruit. Ederson ranselde een scherp aangesneden vrije trap uit zijn doel en was in de twaalfde minuut van de blessuretijd ook nog van grote waarde.

Zodoende liggen de Spanjaarden eruit en gaan de Engelsen naar de halve finale. Daarin wacht voor City een dubbele ontmoeting met die andere grootmacht uit de hoofdstad van Spanje. De volgende tegenstander is namelijk Real Madrid. Op dinsdag 26 april is de heenwedstrijd op Engelse bodem, dinsdag 3 mei staat de return op de planning in Spanje.