Slot pissig na Ajax-vragen: "Hoeveel duidelijker moet ik zijn?"

14 april 2022, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot zit er niet op te wachten dat hij steeds wordt gevraagd naar een mogelijk overstap naar Ajax. De trainer van Feyenoord vindt het mooi dat Erik ten Hag naar Manchester United verkast, maar wil niet ieder persmoment worden geconfronteerd met de vacature in de Johan Cruijff ArenA.

Ten Hag vertrekt zo goed als zeker van Ajax naar Manchester United, al is het nog wachten op witte rook vanuit Old Trafford. "Als de berichten kloppen, is dat absoluut een felicitatie waard", tekende Voetbal International op de persconferentie op uit de mond van Slot. "Het is heel bijzonder dat straks bij zo'n grote club een Nederlandse trainer aan het roer zal staan. Dat is ook voor het Nederlandse trainersgilde een hele goede zaak."

Slot werd zelf al meerdere keren genoemd als mogelijke opvolger van Ten Hag. Daar is de 43-jarige oefenmeester een beetje klaar mee. "Ik heb al heel vaak gezegd dat ik me er geen enkele voorstelling van kan maken. Hoeveel duidelijker moet ik zijn? Dit is een fantastische tijd om trainer te zijn van Feyenoord. We spelen de kwartfinale van de Conference League! Ik hoop dat ik het nu wederom duidelijk heb gemaakt. Gebruik dit antwoord zo lang het Ajax niet is gelukt nieuwe trainer te vinden."

Na avonturen bij PEC Zwolle, SC Cambuur en AZ is Slot momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. De oud-profvoetballer krijgt veel lof in Rotterdam-Zuid, al zijn het kampioenschap en de bekerwinst niet meer mogelijk. Daarom richt hij zich met zijn ploeg op de Conference League. Daarin speelt Feyenoord donderdagavond (21.00 uur) de return in de kwartfinele tegen Slavia Praag. De heenwedstrijd eindigde in 3-3.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen