Emmen maakt zich op voor groot feest: Eredivisie-terugkeer lonkt

15 april 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 15 april.

Wedstrijden

Spezia - Internazionale (19.00 uur)

De titelstrijd in de Serie A is dit seizoen razend spannend en op dit moment heeft Internazionale de beste papieren voor het kampioenschap. De grootmacht uit Milaan wil graag voor de tweede keer op rij de beste van Italië worden. Dan kan de ploeg van trainer Simone Inzaghi zich geen puntenverlies veroorloven op bezoek bij Spezia. De werkgever van de Nederlandse doelman Jeroen Zoet staat op de vijftiende plaats en staat elf punten boven de degradatiestreep. Een paar punten sprokkelen en we zien Spezia ook na de zomer op het hoogste niveau.

FC Dordrecht - FC Emmen (20.00 uur)

In Nederland zullen veel ogen vanavond gericht zijn op het Riwal Hoogwerkers Stadion. Daar kan FC Emmen zich namelijk verzekeren van een terugkeer naar de Eredivisie. De manschappen van trainer Dick Lukkien staan met nog vier wedstrijd te gaan tien punten voor op nummer drie FC Eindhoven. Bij een overwinning op laagvlieger FC Dordrecht kan het feest beginnen voor de Emmenaren. Lukkien degradeerde een jaar geleden met zijn ploeg naar de Keuken Kampioen Divisie en kan Emmen vanavond dus na een seizoen afwezigheid weer terugbrengen op het hoogste niveau.

AC Milan - Genoa (21.00 uur)

Op dit moment is AC Milan nog de trotse koploper van de Serie A, maar de lijstaanvoerder heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan aartsrivaal Inter. Ook voor deze topclub uit Milaan geldt dus dat iedere zeperd cruciaal kan zijn in de strijd om het kampioenschap. Het is alweer elf jaar geleden dat Milan zich de beste club van Italië mocht noemen. Daar wil men natuurlijk snel verandering in brengen. Tegenstander Genoa heeft echter als nummer negentien van de ranglijst de punten ook hard nodig en zal niet voor niets naar het San Siro komen.

Voetbal op tv

19.00 uur: Spezia - Internazionale, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in de Serie A

20.00 uur: FC Dordrecht - FC Emmen, ESPN 2 - live verslag van dit duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: De Graafschap - TOP Oss, ESPN 3 - live verslag van dit duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: Voetbal op Vrijdag, ESPN - schakelshow met alle hoogtepunten van de duels op vrijdagavond

21.00 uur: AC Milan - Genoa, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in de Serie A

21.00 uur: Real Sociedad - Real Betis, Ziggo Sport Docu - live verslag van dit duel in La Liga

21.40 uur: Vandaag Inside, SBS6 - talkshow over onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen