Wedstrijden Oranje vanwege play-offs om WK-ticket verplaatst

14 april 2022, 16:56

De UEFA heeft voor drie Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal een nieuwe speeldatum vastgesteld. Dat heeft allemaal te maken met de play-offs om het laatste Europese ticket voor het WK in Qatar, die begin juni worden afgewerkt.

Schotland, Oekraïne en Wales zijn nog in de race voor het WK-ticket. Het was de bedoeling dat de play-offs in maart gespeeld zouden worden, maar vanwege de Russische inval in Oekraïne ging dat niet door. Alleen de halve finale tussen Wales en Oostenrijk (2-1) werd gespeeld.

De halve finale tussen Schotland en Oekraïne zal op woensdag 1 juni worden gespeeld. Vier dagen later, op zondag 5 juni, neemt de winnaar van dat duel het in de finale op tegen Wales. Dat land is een van de drie tegenstanders van Oranje in de Nations League.

Het Nederlands elftal zou het op maandag 6 juni en maandag 13 juni opnemen tegen Wales, maar die wedstrijden zijn verplaatst naar respectievelijk woensdag 8 juni en dinsdag 14 juni. Het duel met Polen is verplaatst van vrijdag 10 juni naar zaterdag 11 juni. Het onderonsje met België van vrijdag 3 juni heeft geen nieuwe speeldatum gekregen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen