Onana gepasseerd bij Ajax voor de bekerfinale tegen PSV

14 april 2022, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Groot nieuws uit Amsterdam: Maarten Stekelenburg (39) keert terug onder de lat bij Ajax. De doelman krijgt de voorkeur boven Andre Onana in de bekerfinale tegen PSV zondag. De Telegraaf weet dat Erik ten Hag de keepers in het doel van de Amsterdammers gaat omdraaien. 'Als hij de komende dagen fit blijft en zijn trainer Erik ten Hag niet meer van gedachten verandert', schrijft de ochtendkrant als enige voorwaarde. 

Volgens De Telegraaf is de sluitpost uit Kameroen gepasseerd voor het cruciale duel met PSV in de finale van de TOTO KNVB Beker. Door de blessures van Stekelenburg, die afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie zat, en Remko Pasveer, keerde Onana na zijn dopingschorsing tot onvrede van een deel van de eigen supporters terug in het doel van Ajax. Daar kon hij echter zijn niveau van eerdere periodes nooit meer aantikken. 

Jay Gorter was geen serieuze concurrent voor Onana, maar Stekelenburg is dat na het herstel van zijn blessure wél. Ten Hag geeft de voorkeur aan de routinier boven de blunderende Onana. Dat de achterban van de Amsterdammers zich inmiddels tegen de keeper heeft gekeerd, zal Ten Hag wellicht ook meegenomen hebben in zijn besluit. Voor het duel met Sparta Rotterdam gaf de oefenmeester namelijk nog aan niet te twijfelen aan Onana.

Lees ook: Onana onder vuur bij Ajax na schandalige actie na de wedstrijd

Onana naar Internazionale

Snel na het nieuws kwam ook Voetbal International naar buiten met de berichtgeving rondom Onana, wiens periode bij Ajax er normaliter dus op zal zitten. De doelman heeft namelijk een aflopend contract en vertrekt na dit seizoen normaliter transfervrij naar Internazionale. Het is volgens beide media nog onbekend of Onana wel op de bank zal zitten tijdens de bekerfinale tegen PSV. Pasveer is er in elk geval niet bij van de keepers van Ajax.

Met het besluit steunt Ten Hag de oproep van de harde kern van Ajax, die openlijk opriep om de goalie te passeren. Onana (26) speelde in totaal 214 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, maar na zijn dopingschorsing, het feit dat hij niet wilde verlengen en de laatste weken negatieve houding, is de relatie met de eigen fans behoorlijk bekoeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen