Xavi heeft slecht nieuws voor Nederlanders van FC Barcelona

14 april 2022, 19:48

Frenkie de Jong moet wederom genoegen nemen met een plek op de reservebank. De Nederlandse middenvelder start tegen Eintracht Frankfurt op de bank bij FC Barcelona in de kwartfinale van de Europa League. Memphis Depay en Luuk de Jong beginnen eveneens op de bank.

Voor Frenkie de Jong is het slecht nieuws, aangezien hij vorige week donderdag ook al op de bank begon tegen Eintracht Frankfurt én hij afgelopen weekend ook al voortijdig werd gewisseld. Een week geleden pakte hij als invaller overigens wel de hoofdrol bij de Catalaanse grootmacht. De Nederlandse middenvelder wisselt over het algemeen van plek met Gavi, die zaterdag tegen Levante (2-3) de oud-Ajacied kwam vervangen en ditmaal aan de aftrap staat.

Memphis is weer fit en start op de bank, terwijl Luuk de Jong na zijn heldenrol opnieuw als reserve start. Ook de in Almere geboren Sergino Dest krijgt geen speeltijd, want hoewel Dani Alves niet ingeschreven is in het tweede toernooi van Europa, krijgt niet de Amerikaans international de voorkeur, maar Óscar Mingueza start als rechtsback. Gerardi Piqué was een twijfelgeval aan de kant van FC. Barcelona, maar hij is niet fit genoeg om minuten te maken. 

Lees ook: Complimenten voor 'helderziende' De Jong: 'Hij redde Barça'

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Araujo, Eric, Jordi Alba; Gavi, Busquets, Pedri; Dembélé, Aubameyang, Ferran Torres

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Xavi de overbodige opvolger van Koeman. Nederlanders niet nodig als ze winnen maar ojee als ze achterstaan dan moeten ze opdraven en als dan is verloren hebben de Nederlanders het gedaan😈

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen