Forse kritiek op PSV-coach Schmidt: "Uitschakeling zijn schuld"

14 april 2022, 21:32

De uitschakeling van PSV is (groten)deels te wijten aan de tactische keuzes van trainer Roger Schmidt. Volgens ESPN-analist Pierre van Hooijdonk had de Duitse coach donderdagavond veel eerder moeten schakelen naar het spelen op de counter. Daarbij had er dus snelheid ingebracht moet worden, om Leicester City tegengas te kunnen blijven geven.

Die harde woorden uitte Van Hooijdonk meteen na het duel in zijn analyse. Volgens de oud-spits werd PSV 'slecht gecoacht' en werd er 'mede verloren' door de keuzes van Schmidt. Als voorbeeld noemde hij de dieptepass die Joey Veerman in de tweede helft gaf op Eran Zahavi, die niet snel genoeg was om één-op-één met Kasper Schmeichel te komen, waar bijvoorbeeld een Yorbe Vertessen dat wel was geweest.

"Nou moet ik zeggen dat Bruma en Vertessen het vizier ook vaak niet op scherp hebben staan in de afronding, maar hun snelheid is wel een wapen", vond Van Hooijdonk. "Op een gegeven moment, na een uur voetballen ongeveer, moet je voor snelheid kiezen. Dat kan niet anders, dat is de makkelijkste weg om levensgevaarlijk te worden."

Lees ookPSV op rapport: sterk optreden niet beloond

Volgens de voormalig profvoetballer kan PSV in eigen huis simpelweg niet behoudend spelen, maar had het er voor moeten kiezen om op de counter te gokken. Ook omdat Leicester City duidelijk de overhand kreeg in het duel, had Schmidt volgens de analisten eerder moeten schakelen. VI-journalist Pieter Zwart noemde de omzettingen die Schmidt deed ook 'fataal', te meer omdat niet alle spelers op de juiste wijze ingelicht werden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen