Vijf conclusies na de wedstrijden van Feyenoord en PSV

15 april 2022 – De wedstrijden in de kwartfinale van de Conference League zitten erop. Voor PSV stopt de Europese campagne, maar Feyenoord blijft in de race voor de eindzege. FCUpdate.nl trekt vijf conclusies na de wedstrijden van Feyenoord en PSV.

Vijf conclusies na de wedstrijden van Feyenoord en PSV

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

1. PSV's laatste kwartier tegen RKC gaf de negatieve doorslag
Het laatste kwartier van PSV op bezoek bij RKC Waalwijk afgelopen weekend werd er eentje met heel grote gevolgen. Het wegvallen van Olivier Boscagli ontnam PSV een groot stuk defensieve zekerheid. Het duurde weliswaar lang voordat Leicester City scoorde, maar als het vizier van de Engelsen op scherp had gestaan, was dat véél eerder gebeurd. Zonder de Franse linkspoot was het namelijk duidelijk zoeken achterin bij PSV, mede door een wankel optreden van André Ramalho. Voorin kwamen de Eindhovenaren de creativiteit en onvoorspelbaarheid van Noni Madueke juist tekort om van niets iets te maken.

2. Gakpo kan Engelse transfer wel vergeten
Cody Gakpo stond voor het eerste duel in Leicester in alle Engelse kranten. De aanvaller van PSV werd door de interesse van onder meer Arsenal gezien als het grootste gevaar van de formatie van Roger Schmidt, maar heeft dat over twee duels geenszins kunnen waarmaken. De international van Oranje was tweemaal vrijwel onzichtbaar en heeft zich op de Engelse markt niet kunnen laten zien, waar technisch directeur John de Jong wellicht had gehoopt dat Gakpo met twee doelpunten zijn marktwaarde even flink had kunnen opwaarderen. Voorlopig kan hij een transfer naar de Premier League wel even vergeten. 

3. Dessers voorlopig eerste spits bij Feyenoord
Vorige week kreeg Bryan Linssen nog de voorkeur boven Cyriel Dessers tegen Slavia Praag, maar in de return mocht de Belgisch aanvaller het vanaf de aftrap laten zien. En dat was een keuze die goed uitpakte voor de Rotterdammers. Dessers toonde zich ijzersterk als afmaker en maakte zijn zevende en achtste doelpunt van dit Conference League-seizoen, waarmee hij bovenaan de topscorerslijst staat. Ook kwam hij bij de tien Europese topscorers aller tijden van de Rotterdammers, boven Regi Blinker en Jens Toornstra.

4. Als het niet goed zoals het moet…
... dan moet het maar zoals het gaat. En dat gold absoluut voor Feyenoord in de return tegen Slavia Praag. Want eerlijk is eerlijk: bij tijd en wijle was het spel van de Rotterdammers niet om over naar huis te schrijven. Met name in de eerste helft ging er wel erg veel mis bij de ploeg van trainer Arne Slot. Maar ach, wat geeft het? Door hard te werken kan een hoop bereikt worden, zo is wel gebleken. En dat is de basis waar Feyenoord op moet voortborduren.

5. Bye bye Portugal
In de coëfficiëntenstrijd heeft Nederland deze week een gouden slag geslagen. Feyenoord pakte niet alleen punten door Slavia Praag te verslaan, maar kreeg ook nog eens een bonuspunt voor het bereiken van de laatste vier van de Conference League. Tegelijkertijd verloor Portugal met Sporting Braga donderdag zijn laatst overgebleven troef. Daardoor is het nu zeker dat Nederland de zesde plaats in de stand voor 2022/23 vasthoudt. En dan kan Feyenoord in de volgende ronde(s) ook nog meer punten pakken…

Reacties

Feyenoord

gerelateerd