Zahavi heeft knop al omgezet: ''Geen reden om dit mee te nemen''

14 april 2022, 22:28

Wat een geweldige avond moest en leek te worden, werd er voor PSV uiteindelijk eentje om heel snel te vergeten. De ploeg van Roger Schmidt kon de halve finale van de UEFA Conference League al ruiken, maar gaf in het laatste kwartier een 1-0 voorsprong uit handen tegen Leicester City. Een enorme domper, al realiseert Eran Zahavi zich dat zijn ploeg niet veel tijd heeft om te rouwen. Over drie dagen wacht immers al de bekerfinale tegen Ajax.

Lang zag het er heel goed uit voor PSV. De Eindhovenaren gingen dankzij een doelpunt van Zahavi in de eerste helft met een 1-0 voorsprong de slotfase in. Terwijl Leicester City nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, ontstonden er in de omschakeling ruimtes voor PSV om de beslissende 2-0 te maken. Maar die viel dus niet. In plaats van 2-0 stond er na ruim negentig minuten 1-2 op het scorebord, waardoor het Europese seizoen van PSV er nu defintief op zit. ''We maakten de tweede treffer niet, daar betalen we de prijs voor'', werd Zahavi na afloop geciteerd door Voetbal International.

''Een hoge prijs. Maar dat is voetbal. We zijn niet blij met het resultaat, maar dit is een goede ervaring voor ons. In de toekomst gaan we het veel beter doen'', is Zahavi hoopvol gestemd. Over drie dagen krijgen de Eindhovenaren de uitgelezen kans op eerherstel. Dan wacht een confrontatie met Ajax in de bekerfinale. De ploeg van Schmidt zal de knop snel moeten omzetten. Zahavi lijkt dat al te hebben gedaan. ''Elke wedstrijd is een andere wedstrijd. Je begint op nul en vanaf dan kan alles gebeuren, zeker in een bekerfinale. We hebben geen leden om de wedstrijd tegen Leicester mee te nemen. Die is gespeeld. We moeten vooruit kijken en zondag alles geven.''