Barça zet zichzelf voor schut, ook Frenkie kan het tij niet keren

14 april 2022 – Eintracht Frankfurt heeft donderdagavond voor een enorme verrassing gezorgd. De huidige nummer negen van de Bundesliga was met 2-3 te sterk voor FC Barcelona, dat geen schim was van de ploeg die in de afgelopen weken nog zoveel indruk maakte. Zo werd het een pijnlijke avond voor Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis, die er als invallers niet in slaagden om het tij te keren. Memphis maakte de score er diep in de blessuretijd nog wel wat dragelijker op. 

Barça zet zichzelf voor schut, ook Frenkie kan het tij niet keren

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Een beslissende rol voor Frenkie en Luuk de Jong was toch waar Xavi en de supporters op hadden gehoopt. In de voorgaande twee wedstrijden was er immers een belangrijke rol voor hen weggelegd. Waar Frenkie vorige week als invaller het verschil maakte in de heenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, deed Luuk dat vier dagen geleden op bezoek bij Levante. Maar tijdens de tweede ontmoeting met de Duitsers was er voor beiden geen hoofdrol weggelegd. Het werd een bijzonder pijnlijke avond voor FC Barcelona. Een flinke domper voor de Catalanen, die het de afgelopen tijd juist weer goed voor elkaar leken te hebben.

FC Barcelona heeft zich onder leiding van Xavi knap hersteld van het teleurstellende eerste deel van dit seizoen. Waar de Catalaanse grootmacht voor de winterstop nog ergens in de middenmoot stond, knokte ze zich de afgelopen weken dankzij zeges op onder meer Atlético Madrid, Real Madrid en Sevilla terug naar de felbegeerde tweede plek. Die geeft immers recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League. Er leiden echter meer wegen naar het hoofdtoernooi van het miljardenbal. Ook de eindzege van de Europa League levert een startbewijs daarvoor op. Maar dat kan FC Barcelona dus uit haar hoofd zetten.

Daar kon eigenlijk al na 45 minuten een streep door. Nadat Filip Kostic, oud-speler van FC Groningen, de bezoekers na amper vier minuten vanaf de stip op een 0-1 voorsprong had geschoten, maakte Rafael Santos Borré er na 36 minuten 0-2 van. Dat deed hij op werkelijk waar schitterende wijze. Borré knalde zijn ploeg via een heerlijk afstandsschot met een comfortabele voorsprong de rust in. Er was dus heel wat werk aan de winkel voor Xavi, die in een poging om het tij te keren zijn hoop had gevestigd op Frenkie. De Oranje-international maakte bij aanvang van de tweede helft zijn entree binnen de lijnen. Dat hij op de bank begon, was natuurlijk al een verrassing. Volgens Xavi omdat hij de afgelopen dagen ziekjes is geweest, maar het valt niet uit te sluiten dat de coach de oud-Ajacied slachtofferde voor zijn teleurstellende optreden tegen Levante. 

Bekijk ook: Eintracht Frankfurt maakt op schitterende wijze de 0-2 

Maar waar Frenkie er vorige week nog in slaagde om als invaller het verschil te maken, lukte dat in Camp Nou dus niet. Dat kan je hem ook niet kwalijk nemen. Het was vanaf het eerste moment eigenlijk al een verloren wedstrijd voor FC Barcelona, dat op papier wel een thuiswedstrijd speelde, maar zich geen moment thuis zal hebben gevoeld. Eintracht Frankfurt wist zich gesteund door tienduizenden meegereisde supporters uit Duitsland, die (bijna) net zoveel lawaai maakten als vorige week in eigen huis. Die support gaf de bezoekende ploeg dusdanig veel kracht, dat een remontada van FC Barcelona er eigenlijk geen moment in zat. Zeker niet na de 0-3 van Kostic. 

 
Memphis schiet nog raak voor Barça
Ook Luuk de Jong en Memphis, die nog mochten opdraven in de tweede helft, konden uitschakeling niet voorkomen. Sergio Busquets maakte er op fraaie wijze nog wel 1-3 van en door de negen minuten die aan de reguliere speeltijd werden toegevoegd begonnen de Catalanen toch weer te dromen van een nieuwe historische comeback in Europa. Maar zo ver kwam het dus niet. De 2-3 van Memphis, die met de nodige mazzel raak schoot vanaf de stip, kwam veel te laat. Het was al met al niet goed genoeg wat de thuisploeg liet zien.

Ze durfde dankzij de uitstekende resultaten van de laatste weken weer te spreken over de landstitel, ondanks de twaalf punten achterstand op Real Madrid. Maar nu zal toch vooral moeten blijken of de ploeg van Xavi mentaal sterk genoeg is om deze klap te boven te komen. Bij Eintracht Frankfurt is het daarentegen groot feest. Negende in Duitsland, maar wel een plek in de halve finale. Daarin wacht West Ham United. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd