Slot looft Kökcü en scouting na zege: "Is zijn geld meer dan waard"

15 april 2022, 09:08

Cyriel Dessers was donderdagavond de grote man bij Feyenoord door tegen Slavia Praag (1-3) twee treffers voor zijn rekening te nemen. Arne Slot kon niets anders dan lovend zijn over de spits, die ondertussen al op acht doelpunten staat in de Conference League.

"Cyriel heeft fantastisch gespeeld. Het is fijn dat je een sterk aanspeelpunt hebt als een tegenstander zo hoog drukzet. Hij kan ook nog kansen creëren voor zichzelf. Cyriel is zijn geld meer dan waard, als je kijkt hoe dit tot stand is gekomen", vertelt de oefenmeester voor de camera van Veronica over de spits, die momenteel wordt gehuurd van KRC Genk. "Door Bozeník te verhuren, hebben we wat geld gevonden. Als je met deze bedragen zo'n spits ophaalt, dan is dat een compliment waard voor de scouting."

Dessers was de held van de avond, waar Orkun Kökcü even de schlemiel was. Hij stond met een te korte terugspeelbal aan de basis van de gelijkmaker. Slot stelt dat het 'niet handig' was, maar neemt de middenvelder niets kwalijk. "Fouten maken mag. Hij wil altijd de bal hebben, onder alle omstandigheden. Dan kan er ook eens een verkeerde bal tussen zitten. Het is niet lekker als je met 0-1 voorstaat, maar andere spelers hebben dat hersteld. Hijzelf trouwens ook, want hij speelde een goede tweede helft", vertelt de trainer, die blij is met het bereiken van de halve finale van de Conference League.

"We zijn ontzettend blij. Het is een geweldige prestatie. We hebben al zoveel wedstrijden gespeeld in Europa. Dat we dan nu de halve finale halen, is hartstikke mooi", aldus Slot, die hoopt op meer tegen Olympique Marseille. "We zijn heel ambitieus om nog verder te komen dan dit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen