'Ten Hag neemt keiharde beslissing: 'icoon' Ronaldo moet weg'

15 april 2022, 09:18

De komst van Erik ten Hag naar Manchester United is nog allerminst officieel, maar in Engeland staat het al vol met geruchten. De trainer zou Cristiano Ronaldo niet nodig hebben en inzetten op de komst van Steven Bergwijn, die afgelopen transferperiodes veelvuldig aan Ajax werd gelinkt.

De trainer zou het niet zien zitten om met Ronaldo samen te werken. De oefenmeester denkt dat de Portugees niet bij zijn speelstijl past, meldt de Daily Star. Het betekent mogelijk dat de terugkeer van de speler beperkt blijft tot één seizoen. Het medium weet dat de supporters niet blij zijn als Ronaldo daadwerkelijk moet vertrekken. 'Ondanks zijn worstelingen dit seizoen zien de fans hem nog steeds als een icoon van de club. De achterban was afgelopen zomer in extase toen hij terugkeerde.'

Ronaldo moest de ploeg met zijn ervaring en kwaliteiten terugbrengen naar de Engelse top, maar dat is er niet uitgekomen. De ploeg staat momenteel zevende, het gat met koploper Manchester City bedraagt 24 punten. De aanvaller scoorde achttien keer, waarbij hij vooral in het begin op stoom was. In de laatste dertien wedstrijden was hij goed voor 'maar' vier treffers. Bij Ralf Rangnick is hij niet altijd zeker van een basisplaats en dat gaat niet veranderden als Ten Hag zijn plek inneemt.

Komst Bergwijn

Bergwijn is in twee seizoenen bij Tottenham Hotspur nooit voor langere periode onomstreden basisspeler geweest, maar Ten Hag ziet het helemaal zitten in de buitenspeler, die zijn visitekaartje in de afgelopen interlandperiode nog afgaf met drie treffers in twee duels. In Londen geeft trainer Antonio Conte de  voorkeur aan Harry Kane en Son Heung-min, waarbij winteraankoop Dejan Kulusevski ook boven de Nederlander staat in de pikorde. Daar wil Ten Hag dus van profiteren als hij naar Manchester verkast.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen