Koeman verdedigt Oranje-vertrek na rentree: "KNVB ging akkoord"

15 april 2022, 09:52

Ronald Koeman wordt de opvolger van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Hij keert daardoor terug na zijn periode bij FC Barcelona, waar hij dit seizoen ontslagen werd. De trainer is blij dat hij weer voor de spelersgroep van Oranje mag staan. Waar hij vorige keer een speciale Barça-clausule in zijn contract had, is daar deze keer geen sprake van. Als alles goed verloopt maakt hij de periode tot 2023 'gewoon' vol.

"Als het fout gaat bij Barcelona, dan denk je na over je toekomst. Wat wil je nog? Ik had het goed als bondscoach. Het is een geweldige, eervolle job. Daar kijk ik wel naar uit", vertelt Koeman in gesprek met ESPN. Als zijn tweede termijn als bondscoach succesvol verloopt, maakt hij een EK en een WK mee. "Binnen de KNVB wordt altijd naar een eindtoernooi toegewerkt. Als je het eindtoernooi niet haalt, is er misschien ook geen toekomst. Er is altijd een evaluatiemoment, dus we gaan het zien."

Koeman vertrok tijdens de vorige termijn als bondscoach dus naar Camp Nou, een droomklus voor de oefenmeester, die als speler furore maakte bij de Catalaanse grootmacht. Hij kreeg destijds veel kritiek op zijn overstap. "Maar de KNVB ging er ook mee akkoord", verdedigt Koeman zichzelf, waarna hij benadrukt dat er deze keer geen speciale clausule in zijn contract staat. "Zoveel anders wil ik ook niet meer doen. Dit is een eervolle baan, waar ik eerder al heel veel plezier uit gehaald heb."

Louis van Gaal

Voor Koeman aan de slag gaat bij het Nederlands elftal zwaait eerst Louis van Gaal nog de scepter bij Oranje. De huidige oefenmeester is druk bezig om zijn team in een 3-4-1-2-systeem te laten voetballen. Diens opvolger wil zich niet bemoeien met de tactiek. "Ik vind dat het niet mijn pakkie-an is, ik begin pas in januari 2023. Ik ga met heel veel plezier en heel veel interesse kijken hoe dit systeem zich ontwikkelt. Wij begonnen bij het Nederlands elftal ook tijdens wat oefenwedstrijden met vijf man achterin, maar uiteindelijk kozen we toch voor vier. Dat zijn beslissingen die je dan neemt als bondscoach. Laten we hopen dat het goed gaat met Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen