Twee twijfelgevallen bij PSV richting bekerfinale tegen Ajax

15 april 2022, 11:31

Noni Madueke en Armando Obispo zijn bij PSV twijfelgevallen voor de bekerfinale tegen Ajax, zo heeft trainer Roger Schmidt vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de eindstrijd in De Kuip bekendgemaakt. Beide spelers kunnen volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad normaal gesproken hoogstens als invaller van waarde zijn voor de Eindhovenaren.

Madueke liep vorige week tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) een spierblessure op en miste om die reden donderdag de return tegen Leicester City in de kwartfinale van de Conference League (1-2 verlies). De Engelse aanvaller keert zondag mogelijk alweer terug in de selectie van PSV. In augustus, toen de Eindhovense club Ajax met liefst 4-0 versloeg in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, was er een hoofdrol weggelegd voor Madueke.

Madueke en Obispo zijn niet de enige spelers van PSV die in de lappenmand zitten. Schmidt kan zondag in elk geval niet een beroep doen op Olivier Boscagli, Philipp Mwene, Ryan Thomas en Shurandy Sambo. Met name het wegvallen van Boscagli is hard aangekomen in Eindhoven. De Franse verdediger heeft een ernstige knieblessure opgelopen en keert misschien pas volgend jaar terug.

Voor PSV is er na de Europese uitschakeling weinig tijd om de wonden te likken, want zondag staat de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. "Het is niet gemakkelijk", stelt Schmidt, geciteerd door De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns. "De spelers hebben tijd nodig om te herstellen, zowel fysiek als mentaal. De wetenschap dat we een prijs konden winnen, geeft ook verse energie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen