Topseizoen Go Ahead heeft gevolgen: leegloop komt op gang

15 april 2022, 11:44

Go Ahead Eagles verraste vorig seizoen vriend en vijand door te promoveren, dit seizoen doet de ploeg daar nog een schepje bovenop: de ploeg mag nog altijd dromen van een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Dat heeft echter ook gevolgen: er is een leegloop op gang gekomen in de Adelaarshorst, waar meerdere smaakmakers op het punt van vertrekken staan.

Ragnar Oratmangoen (24) is op weg naar FC Groningen, meldt RTV Oost. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van SC Cambuur en werd in Deventer een vaste waarde. De buitenspeler kwam in 33 wedstrijden niet tot scoren, maar heeft wel vier assists achter zijn naam staan. De club uit het noorden heeft genoeg gezien en is overtuigd van de aanvaller. Meerdere clubs zouden azen op de handtekening van de voetballer, maar in de Euroborg lijkt men de beste papieren te hebben.

Eerder zag Go Ahead Eagles sterkhouder Luuk Brouwers al een contract tekenen bij FC Utrecht, waar hij vanaf komend seizoen speelt. De middenvelder is bezig aan een ijzersterk seizoen en liet aan het begin van het jaar al weten dat hij het tijd vond voor een nieuw avontuur. Die heeft hij gevonden in de Domstad, terwijl ook SC Heerenveen veelvuldig aan de middenvelder werd gelinkt. Dat is niet heel vreemd, aangezien trainer Kees van Wonderen een contract heeft getekend in het Abe Lenstra Stadion. De oefenmeester wil graag zijn assistent Paul Simonis meenemen.

Daarnaast wordt doelman Andries Noppert genoemd. Hij is aan het einde van het seizoen transfervrij en kan gaan en staan waar hij wil, al hoopt Go Ahead dat hij blijft. De vraag is hoe realistisch dat is. De Fries speelde al in de jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar volgens de Leeuwarder Courant zou ook SC Cambuur hengelen naar zijn diensten. Het is het gevolg van een ijzersterk seizoen van de Deventenaren. Het wordt een zomer lang puzzelen in de Adelaarshorst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen