'Voorkennis' Blind en Klaassen niet strafbaar; Ten Hag geïrriteerd

15 april 2022 – In aanloop naar de bekerfinale tussen Ajax en PSV zijn Daley Blind en Davy Klaassen in opspraak geraakt. De twee Ajacieden zouden met voorkennis gehandeld hebben op Sorare, een spel waarin met crypto wordt gehandeld in een soort 'digitale voetbalplaatjes'. Volgens de KNVB is dit niet verboden, maar de bond houdt de situatie wel nauwlettend in de gaten. 

'Voorkennis' Blind en Klaassen niet strafbaar; Ten Hag geïrriteerd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Spelers van Sorare bezitten digitale kaarten van voetballers, die meer waard kunnen worden wanneer spelers bijvoorbeeld in de basis staan. Ook Blind en Klaassen zijn actief op het spel, en vielen deze week op door allebei een kaart van Maarten Stekelenburg te kopen. Kort daarna bleek dat de doelman komende zondag onder de lat zal staan tegen PSV. Verschillende media spraken van 'handelen met voorkennis', al was dat in dit geval niet illegaal.

"Gokken mag niet, maar dit is een nieuw fenomeen", werd een woordvoerder van de KNVB geciteerd door De Telegraaf. "Hierover staat niets in ons tuchtrecht. We volgen zulke ontwikkelingen wel op de voet. Het is iets nieuws, maar het staat op onze agenda." 

Ten Hag
Erik ten Hag werd tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag door AT5 geconfronteerd met de situatie, maar wilde er niet te veel woorden aan vuil maken. "Als je had opgelet, had je opgemerkt dat mijn opstelling pas zondagochtend bekend maak", reageerde hij geïrriteerd. Op de opmerking dat de twee geld kunnen verdienen met hun voorkennis: "Zondag kunnen we ook wat verdienen, namelijk de beker."

Reacties

Ajax

gerelateerd