KKD: verschuivingen in subtop, doelpuntenregen en Bakayoko

15 april 2022, 22:33

De vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie bracht weer veel spektakel met zich mee. Uiteraard waren alle ogen gericht op FC Emmen, dat zich met een 0-1 zege op FC Dordrecht verzekerde van een terugkeer in de Eredivisie. Maar ook op de andere velden viel er weer meer dan genoeg te zien.

FC Eindhoven - Jong PSV 1-3

Nummer drie FC Eindhoven jaagde ook nog altijd op directe promotie naar de Eredivisie. Om het gat van vier punten met nummer twee FC Volendam niet verder op te laten lopen en mogelijk te verkleinen, moest het in eigen huis zien te winnen van stadgenoot Jong PSV. Dat verliep echter niet volgens plan. De achttienjarige Johan Bakayoko kwam na rust als invaller in de ploeg bij de bezoekers en pakte de draad van voor zijn lichte blessure direct op. Met twee fantastische treffers en een assist op Jenson Seelt leidde hij zijn ploeg binnen no-time naar een 0-3 voorsprong. De aansluitingstreffer van Joey Sleegers maakte weinig verschil meer. FC Volendam kan het verschil bij winst op Jong Ajax zaterdag op laten lopen tot zeven punten, waarmee directe promotie definitief uit zicht lijkt voor FC Eindhoven.

Roda JC - Helmond Sport 5-3

Roda JC deed juist wel goede zaken in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Het nadert Eindhoven nu op één punt na een 5-3 zege op hekkensluiter Helmond Sport. Het leek nog een veel overtuigendere zege neer te gaan zetten, toen het al binnen een halfuur met 3-0 voor stond. Xian Emmers en Dylan Vente (2) zorgden voor die tussenstand, mede dankzij het matige verdedigen van de bezoekers. Toch kwam Helmond Sport compleet terug in de wedstrijd. Jarno Lion deed al voor rust iets terug en met twee doelpunten in twee minuten tijd brachten Thomas Beekman en Gaetan Bosiers hun ploeg weer helemaal naast Roda. De Limburgers waren even van slag, maar Patrik Pflücke zette het team toch weer op voorsprong. In de slotfase bepaalde Emmers met zijn tweede van de avond de einduitslag van dit knotsgekke duel op 5-3.

MVV - Excelsior 1-1

Voor de derde keer op rij was Excelsior een van de grote verliezers in de subtop. Na de ruime, verrassende nederlagen tegen Almere City (3-0) en Helmond Sport (1-4) kreeg het van MVV nu wat hulp om tot een beter resultaat te komen. Al in de tweede minuut ging doelman Romain Matthys enorm de fout in en kon Reuven Niemeijer zijn ploeg op 0-1 zette. De Limburgers kwamen echter met een snel antwoord: vier minuten later stond het via Mart Remans alweer gelijk. Excelsior slaagde er niet meer in om tot een tweede treffer te komen en kwamen in de slotfase zelfs met tien man te staan na een rode kaart voor Redouan El Yaakoubi. Met het gelijkspel is Excelsior nu de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie, met evenveel punten als, maar een minder goed doelsaldo dan Roda JC.

Lees ook: Welkom terug! FC Emmen promoveert definitief naar de Eredivisie

Overige uitslagen:

Jong AZ - ADO Den Haag 0-1

De Graafschap - TOP Oss 1-2

VVV-Venlo - Telstar 3-2

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen