Van Nistelrooy gaat Bakayoko een kans geven in PSV-hoofdmacht

16 april 2022, 12:02   Bijgewerkt: 16 april 2022, 12:08

Jong PSV boekte vrijdagavond een knappe 1-3 overwinning op FC Eindhoven. Dat had de ploeg van Ruud van Nistelrooy, die na dit seizoen de taken van Roger Schmidt overneemt als hoofdtrainer van PSV, vooral te danken aan Johan Bakayoko. De jonge aanvaller nam twee doelpunten voor zijn rekening en was dus niet voor het eerst dit seizoen de grote uitblinker bij de Eindhovense beloften.

Bakayoko is bezig aan een geweldig seizoen bij Jong PSV. De Belgische aanvaller kwam vooralsnog 28 keer in actie voor de beloftenploeg en was al zestien keer trefzeker. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens elf assists. Zijn ontwikkeling is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. In februari debuteerde Bakayoko in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda in de hoofdmacht van PSV en een paar weken later maakte hij zijn eerste opwachting in de Eredivisie. De kans is groot dat we de aanvaller volgend seizoen vaker in het Philips Stadion in actie zullen zien.

Bakayoko zal de voorbereiding op het nieuwe seizoen sowieso bij PSV 1 beginnen en 'dan wordt het kijken waar het schip strandt', klinkt het bij het Eindhovens Dagblad. Van Nistelrooy, die zich dit seizoen ontfermt over Bakayoko en met ingang van volgend seizoen dus de nieuwe hoofdtrainer van PSV is, heeft in ieder geval een hoge pet op van de jonge aanvaller. ''Hij heeft dit vaker laten zien en staat nu op zestien'', citeerde het Eindhovens Dagblad Van Nistelrooy na de twee treffers van Bakayoko tegen FC Eindhoven. ''Dat is een mooi aantal. Johan moet door en na dit seizoen een stap vooruit gaan maken.''

Wel of geen Bakayoko bij Jong PSV blijkt dit seizoen een groot verschil. De aanvaller ontbrak op 8 april in de uitwedstrijd tegen TOP Oss en toen gingen de Eindhovense beloften met 2-0 onderuit. In het uitduel met FC Eindhoven was Bakayoko dus weer van de partij en direct belangrijk voor zijn ploeg. Jong PSV is de huidige nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie, maar kan TOP Oss komende week van de elfde plek stoten als het de 0-1 voorsprong tegen ADO Den Haag over de streep trekt. Het duel met de Hagenezen werd vorige maand na 26 minuten gestaakt vanwege lichtuitval. De hervatting staat gepland voor dinsdagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen