Onana lijkt klaar bij Ajax: "Hij zit volgens mij niet eens op de bank"

16 april 2022, 11:29

De rol van André Onana bij Ajax lijkt uitgespeeld. De doelman uit Kameroen is zijn basisplaats kwijt en behoort volgens Hélène Hendriks zondag waarschijnlijk niet eens tot de wedstrijdselectie van de Amsterdammers voor de bekerfinale tegen PSV.

Onana keerde dit jaar terug onder de lat bij Ajax nadat Remko Pasveer in de lappenmand belandde. Zijn oude niveau haalde de 26-jarige doelman geen moment. De afgelopen wedstrijden ging Onana meerdere malen de fout in, zoals vorige week tegen Sparta Rotterdam. Na afloop van de wedstrijd had de doelman geen trek om het publiek te bedanken en stelde hij in een interview dat de reactie van supporters [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/400197/onana-uitgefloten-na-nieuwe-keepersfout-i-don-t-give-a-shit/,_blank,hem weinig doet].

Deze week werd bekend dat Onana zondag niet onder de lat verschijnt bij Ajax. Maarten Stekelenburg, die hersteld is van een zware blessure, krijgt de voorkeur boven de doelman die na dit seizoen zijn loopbaan vervolgt bij Internazionale. "Onana is klaar", stelt Hendriks bij Vandaag Inside. "Volgens mij zit hij zondag niet eens op de bank, want hij is 'geblesseerd'. Tenminste, dat zijn de geluiden die nu naar boven komen."

Erik ten Hag wilde vrijdag op de persconferentie richting de finale in De Kuip niet bevestigen dat Onana daadwerkelijk wordt gepasseerd. "Of Onana nog Ajacied is? Ja, zeker. Ik maak nooit de opstelling bekend, zondag zullen jullie het zien", antwoordde de trainer toen hij werd gevraagd of Onana onder de lat zal verschijnen. Wel erkende Ten Hag dat de Kameroener niet in zijn beste vorm verkeert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

goyboy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp niet waarom hij zo doet. Eerst benadeelt hij Ajax met het innemen van pillen en daarna wil hij niet bijtekenen. Heel apart.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen