Hiddink ziet probleem voor Ten Hag bij Manchester United

16 april 2022 – Guus Hiddink denkt dat Erik ten Hag een zware taak staat te wachten bij Manchester United. Om succesvol te kunnen zijn op Old Trafford, zal Ten Hag volgens Hiddink flinke veranderingen moeten doorvoeren. Daarbij ontkomt de huidige Ajax-trainer er niet aan om enkele grote spelers teleur te stellen.

Hiddink ziet probleem voor Ten Hag bij Manchester United

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het ligt in de lijn der verwachting dat volgende week wordt bekendgemaakt dat Ten Hag de nieuwe trainer van Manchester United is. "Hij komt terecht bij een club die all een aantal jaar prestatief in verval zit", zegt Hiddink bij RTL. "En het is niet eenvoudig om meteen weer dominant te zijn. In de tijd van Sir Alex Ferguson was Manchester United een grote club, die dominant was ten opzichte van andere clubs. Daarna is het wat in verval geraakt."

Het is moeilijk om daar verandering in te brengen, stelt Hiddink. "Tenzij een grote verandering binnen de selectie plaatsvindt. Ben je in staat om als trainer te zeggen: ik moet een aantal spelers - misschien wel grote namen - proberen te lozen zodat er vers bloed kan komen? Dat is een hele opgave." Ten Hag krijgt naar verluidt een flinke vinger in de pap bij het transferbeleid van Manchester United, waardoor de trainer de selectie naar zijn hand kan zetten.

Hiddink weet wat het is om te werken in de top van de Premier League. In 2009 was de Nederlandse oefenmeester op interim-basis werkzaam bij Chelsea. De Londense club leidde hij naar de FA Cup-winst, derde plaats in de Premier League en bijna de Champions League-finale. In 2015 keerde hij tijdelijk terug bij Chelsea. Als ervaringsdeskundige weet Hiddink wat Ten Hag in elk geval niet moet doen."Elke dag de tabloids lezen, dat zou ik ook niet doen", sluit hij lachend af.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd