Volendam op drempel Eredivisie: "Wij zijn De Graafschap niet"

16 april 2022, 19:59   Bijgewerkt: 16 april 2022, 20:04

FC Volendam kan zich aanstaande vrijdag op bezoek bij FC Den Bosch verzekeren van promotie naar de Eredivisie. Na de gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax (3-1) was er sprake van opluchting bij de Volendammers. Dat bleek wel tijdens de interviews na afloop.

Trainer Wim Jonk was erg blij met zijn ploeg, maar juicht pas als promotie definitief zeker is. "Deze overwinning is goud waard, het is een enorme stap in de juiste richting. We moeten gewoon de punten blijven halen, zo simpel is het. Het spel was vandaag bij vlagen ontzettend goed. Dat moeten we vasthouden en dan gaan wij het halen. Maar je krijgt niets cadeau", aldus Jonk in gesprek met ESPN.

Aanvoerder Damon Mirani kijkt op zijn beurt al wat verder vooruit. Hij heeft zin in de wedstrijd tegen FC Den Bosch van aanstaande vrijdag. "Dit was een belangrijke wedstrijd, zeker omdat de concurrenten punten verspelen. Wij moeten zorgen dat we het gaan halen. Vrijdag hopen we de eerste stap te zetten. Dan hopen we op genoeg steun en dat FC Den Bosch een beetje meewerkt met kaartjes. We gaan het zien."

Tot slot was smaakmaker Bilal Ould-Chikh vrij zeker van zijn zaak. Hij verwacht geen slot zoals De Graafschap dat vorig seizoen meemaakte. Die club gaf promotie meerdere keren uit handen. "Dit is een opluchting, we staan met een been in de Eredivisie. Wij zijn De Graafschap niet. De afgelopen tijd hebben we in een dipje gezeten en daar zijn we goed uitgekomen. Wij gaan die wedstrijd bij Den Bosch gewoon winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen