Vriends laakt 'krankzinnig' KNVB-besluit: "Nog nooit meegemaakt"

17 april 2022 – Sparta kon zaterdagavond een grote stap zetten richting handhaving, als er gewonnen werd van concurrent Fortuna Sittard. Dat gebeurde niet, de ploeg verloor met 3-0. Bart Vriends was na de wedstrijd niet te spreken over de prestatie van zijn team.

Vriends laakt 'krankzinnig' KNVB-besluit: "Nog nooit meegemaakt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Een paasbrunch zit er niet in omdat we dinsdag weer spelen. Maar als die er wel inzat, dan was ik niet grijnzend aan tafel gaan zitten", vertelt de centrale verdediger bij ESPN. Volgens Vriends ging alles mis tijdens de degradatiekraker. Hij noemt het een 'rampavond'. "Het was een leven-of-dood-wedstrijd waarbij we in de survivalmodus hadden moeten staan. Dat is geen moment gelukt. Vanaf het begin werden we afgebluft."

Tijd om lang te treuren is er echter niet. Dinsdagavond komt de ploeg weer in actie. Dan moet het duel met Vitesse uitgespeeld worden. Eerder dit seizoen werd die wedstrijd gestaakt bij een 0-1 stand nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid en de Spartanen weigerden om terug het veld op te komen. "Ik vind het krankzinnig", vertelt Vriends over de zes minuten die nog gespeeld moeten worden. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is wel interessant en uniek. Je zou kunnen zeggen dat het een andere sport is… We moeten zes minuten lang proberen om geen goal tegen te krijgen."

Als de voorsprong niet uit handen wordt gegeven, pakt Sparta volgens de verdediger 'gouden punten'. Een driepunter betekent dat de Rotterdammers de laatste plaats op de ranglijst verlaten en zestiende worden. Willem II wordt dan de nieuwe hekkensluiter, terwijl PEC Zwolle in dat geval de nummer zeventien wordt.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd