'Ten Hag neemt rechterhand mee en wacht op Van Persie-besluit'

17 april 2022, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag gaat Mitchell van der Gaag meenemen naar Manchester United. Het duo werkt momenteel samen bij Ajax en dat wil de trainer maar wat graag een vervolg geven in de Premier League. Eerder werd ook de naam van Steve McClaren genoemd, maar hij is niet de eerste keuze van de oefenmeester.

De Engelsman werkte bij FC Twente succesvol samen met Ten Hag. De huidige trainer van Ajax was daar de rechterhand van McClaren toen de Tukkers kampioen van Nederland werden. Naast dat het duo al samenwerkte, heeft de clubloze oefenmeester ook al een verleden als assistent bij Premier League-grootmacht. Hij leek dan ook de voornaamste kandidaat, zodat hij Ten Hag in zijn eerste weken aan de hand kon nemen tijdens zijn nieuwe avontuur, maar de keuze is op Van der Gaag gevallen. Dat stelt De Daily Mail.

Mogelijk gaat Robin van Persie ook mee naar Engeland, al heeft hij nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. De oud-speler van de club zou Ten Hag wegwijs kunnen maken bij een van de grootste clubs van Europa door zijn ervaringen in de kleedkamer. Hij weet welke krachten er spelen binnen en buiten de club. Hij twijfelt vooralsnog om de stap te maken door zijn gezinssituatie. Zijn zoontje speelt in de jeugdopleiding van Feyenoord, terwijl zijn dochter op hoog niveau paardrijdt. 

Van der Gaag maakt indruk

Van der Gaag werd de afgelopen maanden al aan meerdere clubs gelinkt waar hij zelf eindverantwoordelijke kon worden. Na het ontslag van Johnny Jansen bij SC Heerenveen werd hij genoemd, maar Ajax wilde toen niet meewerken aan een overstap. Ook FC Basel werd al genoemd als mogelijk nieuwe bestemming voor de voormalig trainer van NAC Breda en Excelsior.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen