Zirkzee hoopt op heldenrol bij Anderlecht: "De honger is groot"

17 april 2022 – Joshua Zirkzee kan zichzelf maandagmiddag in de geschiedenisboeken schieten. Hij speelt met Anderlecht de bekerfinale tegen KAA Gent. Ook nu hij nog geen Belgisch eremetaal heeft, kan hij al met een goed gevoel terugkijken op zijn verhuurperiode. Dit seizoen wist hij al zeventien doelpunten te maken voor de club uit Brussel.

Zirkzee hoopt op heldenrol bij Anderlecht: "De honger is groot"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Toen Bayern me uitleende aan Anderlecht was het de bedoeling om hier goals mee te pikken, vertrouwen op te doen en speelminuten te verzamelen. Vincent Kompany heeft van mij een betere voetballer gemaakt", vertelt de aanvaller in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het seizoen is nog lang en de play-offs moeten nog beginnen, maar ik kan al met een lachje terugkijken op mijn jaar bij Anderlecht."

De voetballer kijkt uit naar de eindstrijd in de Croky Cup. Hij hoopt uiteraard om het veld als matchwinner te verlaten. "Het is veertien jaar geleden dat Anderlecht de cup won. Je voelt aan alles dat de fans hier hunkeren naar een prijs. Als je ziet dat ons stadion voor de halve finale tegen Eupen uitverkocht was en dat de spelersbus toen ontvangen werd door een massa mensen, dan weet je dat de honger groot is", aldus Zirkzee, die met Bayern München al eens de Duitse beker wist te winnen.

"Maar in die campagne speelde ik maar veertien minuten. In de finale kwam ik niet van de bank. Ik vierde toen wel mee, maar de Belgische beker zou meer aanvoelen als mijn trofee", vertelt de goalgetter, die nog niet weet of hij aankomend seizoen weer met de club uit Beieren mag jagen op de DFB-Pokal. "Over mijn toekomst kan ik nog niet veel zeggen. Eerst keer ik terug naar Bayern en dan zien we wel."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd