Van Bronckhorst blijft op bijzondere bekerkoers na zege op Celtic

17 april 2022, 18:00

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste Old Firm gewonnen als manager van Glasgow Rangers binnen. De Nederlander bereikte zondagmiddag ten koste van Celtic de bekerfinale na verlenging (1-2). Daardoor kan de coach de eerste beker winnen sinds 2009, mits het in de finale ook met Hearts afrekent uiteraard.

Ging het twee weken geleden nog voor de tweede keer mis tegen Celtic voor Van Bronckhorst, waardoor de Schotse landstitel een moeilijk verhaal wordt – al is het nog wel mogelijk, leek de Nederlander zondagmiddag ook op een nederlaag af te stevenen. Want via een van richting veranderd schot van Greg Taylor kwam Celtic een twintig minuten voor het einde op voorsprong in het heerlijke duel.

Maar Scott Arfield zorgde ervoor dat het Rangers van Van Bronckhorst de tweede verlenging binnen drie dagen kon gaan spelen, nadat de Schotten donderdag tegen Sporting Baga ook de extra tijd nodig hadden om de halve finale van de Europa League te halen. Die wedstrijd had Rangers een numeriek overwicht na een Portugese rode kaart, was het in de Old Firm nog 11 tegen 11.

Samenvatting: Van Bronckhorst met Rangers naar laatste vier EL

Maar Fashion Sakala besliste de halve eindstrijd desondanks in Rangers' voordeel. Eerst was hij via een omhaal op de lat dichtbij het winnende doelpunt, maar vijf minuten voor het einde van de tweede verlenging zorgde hij alsnog voor de opluchting voor Van Bronckhorst, die nog in de race is voor twee bekers. De nationale beker is al meer dan twaalf jaar geleden, terwijl de Europa League nog nooit werd gewonnen door de Schotten. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen