Twee uitblinkers bij Ajax: "Zij zijn vandaag absolute wereldtop"

17 april 2022, 19:09

Kenneth Perez ziet twee absolute uitblinkers bij Ajax in de KNVB Bekerfinale tegen PSV. De analist van ESPN vindt Jurriën Timber en Ryan Gravenberch de sterkste spelers op het veld in Rotterdam. "Zij zijn vandaag absolute wereldtop", was het oordeel van de voormalig middenvelder.

Dat zei Perez in de rustanalayse van de bekerfinale, waarin Ajax met 1-0 voor staat. "Timber is wereldtop achterin, Gravenberch op het middenveld. Hij kan de afstanden overbruggen", zag Perez, die het doelpunt van het talent ook uitlichtte. "Hij is hier druk mee bezig geweest en nu ging het precies zoals het moest gaan. Met de binnenkant van de voet, zo scherp mogelijk schieten. Als hij dat verder ontwikkelt, wordt hij ook gevaarlijk van afstand."

Verder werd ook de rol van arbiter Danny Makkelie besproken in de studio. Perez zag de arbiter goed fluiten, maar ergerde zich aan de reacties op diens optredens. "Er is veel aanstellerij, ook vanaf de bank. Vooral bij PSV, daar zitten we vlak achter. Bij elke beslissing komen ze weer met vijftien man uit de dug-out. Blijf zitten, er is een goede scheidsrechter die het in goede banen leidt." 

Lees ookKeiharde bekerfinale: 'PSV kan in elk geval niet moe zijn'

Tadic penalty

Ook de potentiële strafschop van Ajax werd besproken, maar de analisten in de studio waren eensgezind: de overtreding van Joey Veerman op Dusan Tadic was te licht voor een pingel. "En niemand gelooft Tadic meer, want daarvoor had hij ook al twee momenten dat Makkelie zei: 'doorspelen'", dacht Arnold Bruggink. Marciano Vink dacht dat het een strafschop had kunnen zijn, maar Tadic liet zijn been 'te lief' het been van Veerman raken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen